Snekrise rammer turismen i Schweiz

En noget tør december har haft konsekvenser for det alpelandet, der er kendt for den gode chokolade og sprøde skibakker.

Foto: LEO DUPERREX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En meget tør december måned har klædt skisæsonen i de schweiziske alper dårligt på.

En storm i november gav forhåbninger om en snefuld sæson, men den gav ikke meget sne til Schweiz. Og december 2016 har været den tørreste december i 100 år - siden man begyndte at registrere i Schweiz.

Det har bl.a. betydet et fald i antallet af gæster. Skiregionen Jungfrau i Schweiz har haft et fald af gæster på 25 pct. fra starten af sæsonen frem til 2. januar 2017, ifølge medejer af Jungfraubahnen Holding AG. Det skriver Bloomberg.

Ifølge flere klimaeksperter, som Bloomberg har været i kontakt med, kan det lunefulde vejr og skiftende snefald være tegn på, at klimaændringerne er ved at tage fat og har en effekt. Snesæsonen i Schweiz starter i dag 12 dage senere og slutter 26 dage tidligere end i 1970, siger Martine Rebetez, som er professor ved Neuchatel universitet i Schweiz, der sammen med sine kolleger har studeret data fra 11 alpine meteorologiske destinationer over fire årtier.

Hos de danske rejseselskaber har man ikke mærket snekrisen så voldsomt, da det er meget få, der egentlig udbyder skirejser til Schweiz bl.a. pga. de meget høje priser.

Hos Højmark valgte man i december ikke at udbyde skirejser til Schweiz, fordi julen lå så dårligt, og de havde allerede problemer med at få solgt rejser til deres populære destination Østrig. Kræfterne blev derfor lagt der, siger Jesper Merrild fra Højmarks marketingsafdeling til Berlingske Business.