Heineken går efter kontrol i indisk bryggeri

Hollandske Heineken har hyret investeringsbanken JM Financial til at hjælpe sig med at sikre kontrol over det indiske bryggeri United Breweries.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCO DE SWART
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Economic Times.

Heineken er allerede største aktionær i det børsnoterede United Breweries med en ejerandel på 42,38 pct. Bryggeriet, der er kendt for Kingfisher-brandet, ejes desuden af erhvervsmanden Vijay Mallya og dennes familie, der sidder på en ejerandel på 32,89 pct.Heineken og Mallya indledte ellers et partnerskab i 2009, hvor det var aftalen, at begge skulle kontrollere 37,5 pct. af bryggeriet.

Siden er Mallyas forretningsimperium ifølge avisen kommet i økonomiske vanskeligheder på grund af tab i flyselskabet Kingfisher Airlines, og det har givet Heineken grund til og mulighed for langsomt at øge sin ejerandel, da den tidligere partneraftale om ikke at øge ejerandelen ikke længere gælder.

Heineken vil nu med hjælp fra JM Financial forsøge at forhandle direkte med Mallyas bankforbindelser for at sikre sig United Brewery-aktier, der ligger som pant for lån, siger anonyme kilder til avisen.
Aktien i United Breweries stiger med 1,1 pct. tirsdag.

/ritzau/FINANS