Royal Unibrew har ingen opkøbsmuligheder i kikkerten

Det skyldes særligt, at interessante opkøbsmuligheder hører til sjældenhederne, fortæller administrerende direktør Henrik Brandt til Ritzau Finans.

Direktøren i Royal Unibrew, Henrik Brandt, fotograferet i koncernens bryghaller fredag den 25. september 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske bryggerikoncern Royal Unibrew har ingen opkøbsmuligheder i kikkerten, selv om selskabet er kommet langt med integrationen af det finske bryggeri, Hartwall, som virksomheden købte i 2013.

Det skyldes særligt, at interessante opkøbsmuligheder hører til sjældenhederne, fortæller administrerende direktør Henrik Brandt til Ritzau Finans.

»En del af vores strategi er at lave opkøb, men udfordringen er, at vores branche er meget konsolideret efter murens fald, der hvor vi er til stede i Europa. Det vil sige, at der er meget få emner, der kan være relevante for os. Man ved ikke, om de nogensinde kommer til salg. Det er ikke noget, man kan bygge en strategi på«, siger han i forbindelse med fremlæggelsen af Royal Unibrews årsregnskab til Ritzau Finans.

Som konsekvens af de manglende opkøbsmuligheder sender virksomheden i stedet pengene tilbage til aktionærerne i form af udbytte og et aktietilbagekøbsprogram.

»Siden vi købte Hartwall har vi bragt vores gæld ganske betragteligt ned, og vi har genoptaget udbytte og aktietilbagekøbsprogrammer sidste år. Vi har styrken til et opkøb, men der skal også være nogle interessante emner, der kan skabe aktionærværdi. Det er ikke hver dag, at noget interessant bliver sat til salg. Det hører mere til sjældenhederne«, siger Henrik Brandt.

I årsregnskabet fremgår det, at bestyrelsen vil indstille til generalforsamlingen i 2016, at der udbetales et udbytte på 7,20 kr. per aktie svarende til 400 mio. kr. Samtidig igangsættes et aktietilbagekøbsprogram på op til 450 mio. kr., der løber frem til 28. februar 2017.