Headhunter undrer sig: Bestseller-milliardær ansatte kriminel direktør

Bedrageri, underslæb, mandatsvig og dokumentfalsk gav Hay-direktøren Kristian Ramm-Larsen en betinget dom på et år og tre måneders fængsel sidste år. Men det vidste den nye arbejdsgiver ikke noget om, og det forundrer Danmarks mest erfarne headhunter

Troels Holch Povlsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt giver man lige et kald til de tidligere arbejdsgiver, tjekker cv og uddannelse. Men hvad der gik galt i den proces, da Hay skulle have en ny adm. direktør vides ikke.

I hvert fald fik Hay-ejer Troels Holch Povlsen et chok, da Børsen ringede og spurgte ind til den betinget fængselsdom, Kristian Ramm-Larsen fik 16 dage før han startede som adm. direktør i det eksklusive desigmøbelnfirma Hay. Det kunne Dagbladet Børsen fortælle onsdag.

Berlingske Business har i den forbindelse talt med Kai Hammerich, der er landechef og en af Danmarks mest erfarne headhuntere i Korn Ferry. Han synes, det lyder besynderligt, at man ikke har fundet frem til den den betinget dom, inden man valgte at sætte Kristian Ramm-Larsen på pinden.

»Normalt bør en headhunter ifølge vores branches kodeks sikre verificering af cv oplysninger, uddannelse, lave internet søgninger og ringe til nuværende og tidligere arbejdsgivere for at indsamle referencer. Ofte sker det, inden personen bliver kontaktet. Nogle klienter vil også supplere det med et decideret baggrundscheck, som er dybere. Hvis personen stadig er ansat hos arbejdsgiveren, vil man ikke kunne ringe direkte og tage referencer. Istedet vil man ringe til personer, der kender kandidaten som fx tidligere kolleger fra arbejdsgiveren eller tidligere chefer. Referencerne skal naturligvist være så dugfriske som muligt,« forklarer han og fortsætter:

»Men i forhold til pågældende sag, hvis man har spurgt, og ikke får det oplyst - det siger jo også noget,« siger han til Berlingske Business.

Ifølge Børsen snød Kristian Ramm-Larsen sin tidligere arbejdsgiver Agnito - en softwarevirksomhed - for i alt en halv mio. kr., hvor han sad som økonomidirektør. Blandt andet ved at begå bedrageri, underslæb, mandatsvig og dokumentfalsk. Det var 31 forhold, der gav Kristian Ramm-Larsen en dom på et år og tre måneders betinget fængsel 4. november 2015. Kristian Ramm-Larsen blev afskediget tirsdag.

Hay er ejet af Bestseller (som har aktiemajoriteten) og Rolf Hay og hans kone, Mette Hey. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen.

Efter den bratte afslutning med Kristian Ramm-Larsen går jagten nu i gang med at finde en ny direktør. Rolf Hay bliver konstitueret som adm. direktør.

Hay blev stiftet i 2002, da Troels Holch Povlsen mødte design-ægteparret Mette Hay og Rolf Hay. I Danmark er der ti Hay-butikker. Og mon ikke de tjekker den kommende direktørs referencer lidt grundigere.