Havne drukner i terrorsikring

Terrorsikringen af danske havne er ved at løbe løbsk, og sætter havnene under pres.

Kalundborg Havn Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen / scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mange krav til terrorsikring af danske og europæiske havne er ved at tage overhånd og kan true mindre havnes eksistens. Det får nu havnedirektør for Kalundborg Havn, Bent Rasmussen, til at reagere.

Det skriver Kalundborg Folkeblad.

- Vi skal tage terrortruslen alvorligt, men vi skal også have hverdagen til at fungere på havnene. Jeg mener, at man er nødt til at gøre op med sig selv, hvor meget man egentlig får for de penge, man bruger på terrorsikringen af havnene, siger Bent Rasmussen til Kalundborg Folkeblad. 

Læs også på evb.dk:

Danske havnes død er overvurderet

Havnene holder skruen i vandet

Han er dermed enig med formanden for brancheorganisationen Danske Havne, Uffe Steiner Jensen, der fredag i nyhedsbrevet Nyt fra Danske Havne advarede mod, at terrorsikringen af havnene var ved at løbe løbsk og kan true de mindre havne.

Kalundborg Havn har for nylig haft besøg af Kystdirektoratet, der bad havnen om at komme med en beskrivelse af, hvordan det sikres, at uvedkommende personer ikke får adgang til skibene og havnens faciliteter, når nu havnen ikke har en gatevagt. I forvejen er Kalundborg Havn opdelt i seks forskellige faciliteter, der har hver deres sårbarhedsvurdering og sikkerhedsplan.