Hackere kortlægger USAs regering

Oplysninger om fire millioner nuværende og tidligere ansatte i den amerikanske regeringsadministration kan være blevet stjålet ved et hackerangreb for nylig. Eksperter advarer om følgerne.

Her i Office of Personnel Management i Washington har hackere senest været på besøg og haft adgang til oplysninger om fire millioner nuværende og tidligere ansatte. Foto: Gary Cameron, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON

Kinesiske hackere, som for nylig brød ind i den amerikanske regerings personalekontor, kan være ved at kortlægge de ansatte med henblik på at rekruttere spioner og arbejde sig videre til andre netværk i regeringen.

Sådan lyder advarslen fra eksperter ifølge den britiske finansavis Financial Times, efter at det i weekenden kom frem, at et IT-sikkerhedshul er blevet udnyttet af hackere til at hente oplysninger om fire millioner nuværende og tidligere ansatte på føderalt niveau i USA. De stjålne data omfatter sikkerhedsgodkendelser og baggrundscheck helt tilbage fra 1985, skriver nyhedsbureauet Reuters, og det ser ud til at være et af de største hackerangreb nogen sinde mod oplysninger om offentligt ansatte.

Oplysninger kan misbruges

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, undersøger sagen, hvor kinesiske hackere er i søgelyset, hvilket Kina benægter at have andel i.

Det er Office of Personnel Management, hvis computernet er blevet angrebet. Hackere er nu muligvis i besiddelse af blandt andet fødselsdage, sygesikringsnumre og bankoplysninger på de fire millioner. Det kan være en hjælp, hvis de vil afprøve mulige kodeord op mod andre offentlige systemer med både følsomme oplysninger og kritiske våbensystemer. Personalekontoret ved, hvilke data hackerne har haft adgang til, men ikke, hvilke data der rent faktisk er blevet stjålet, fremgår det af et papir, som politikerne i Repræsentanternes Hus har modtaget fra det angrebne kontor.

Hackerangrebet blev tilsyneladende opdaget i april men kom frem i sidste uge.

Jim Lewis, som er direktør for Center for Strategiske og Internationale Studier i Washington, siger til Financial Times, at han tror, at den kinesiske regering er ved at opbygge en database over ansatte i den amerikanske regeringsadministration.

»Jeg tror, at kineserne opbygger en stor, biografisk database med ansatte i den amerikanske regering og bruger samme slags dataudgravningsværktøjer, som detailhandlende og kreditkortselskaber anvender,« siger han.

Kina afviser beskyldninger

Den kinesiske ambassade i Washington kalder beskyldningerne »uansvarlige«.

»At drage forhastede konklusioner og fremsætte hypotetiske beskyldninger er ikke ansvarligt og virker stik imod hensigten,« siger ambassadens talsmand, Zhu Haiquan.

Også det kinesiske udenrigsministerium i Beijing kalder hackerbeskyldningerne »uansvarlige«.

Det Hvide Hus sagde fredag, at der er »ingen konklusion« på, fra hvilket land hackerne kommer.

Alle ansatte, hvis data kan være blevet stjålet, er nu ved at blive kontaktet af myndighederne.

LÆS MERE