Hård kamp om sikkerhedskronerne

Krisen har fået selskaberne til at gå sikkerhedsbudgetterne efter med tættekam. Det har sat gang i en blodig priskrig på det danske marked for sikkerhedsydelser. Outsourcing giver dog optimisme i sikkerhedsbranchen.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det rammer nu de danske sikkerhedsselskaber hårdt, at erhvervslivet jagter omkostningsbesparelser overalt. Det viser en rundringning, som Berlingske Business har foretaget.

En række danske sikkerhedsselskaber, herunder G4S og Dansikring, melder samstemmende om en rekordhård priskrig på markedet for sikkerhedsydelser i Danmark. En priskrig udløst af finanskrisen og styrket af at mange af sikkerhedsselskaberne i Danmark dumper priserne i håb om at holde fast i kunderne.

”Vi oplever hyppigt, at de store aktører i branchen tilbyder stort set gratis vagttimer ved begyndelsen af en kontrakt for at hente kunderne ind. Det kan de tillade sig, fordi de er globale og har god likviditet. Men for os mindre aktører er det umuligt at konkurrere med. Samtidig lider branchen under, at markedet i modsætning til for eksempel Sverige ikke er særligt reguleret. Alle kan åbne et sikkerhedsfirma, og for bare 5.000 kroner kan du få licens til at gå vagt på ganske kort tid,” siger Dennis Sibbern, driftschef i Team One Security, et mindre sikkerhedsselskab, der er blandt de førende i branchen på uddannelse og certifikation.

Priser under smertegrænsen
Dennis Sibbern oplever hyppigt, at mindre sikkerhedsfirmaer sænker priserne til under smertegrænsen for at kunne konkurrere med de største aktører:

”Vi ser konkurrenter, der tilbyder vagttimer for helt ned til 195 kroner i timen. Men for den pris kan du simpelthen ikke lave en sammenhængende forretning med velforsikrede medarbejdere. Vi går nødigt under 300 kroner i timen,” siger Dennis Sibbern.

Hos Dansikring, der er Danmarks næststørste sikkerhedsselskab, bekræfter man, at konkurrencen på timeprisen er hård:

”Det er ingen hemmelighed, at det danske marked for sikkerhedsydelser er præget af stærk priskonkurrence. Og krisen har betydet, at mange virksomheder har skåret ind til benet på sikkerhedsområdet, og derfor ser de meget nøje på, hvad prisen er. Heldigvis oplever vi dog også, at en række selskaber er mere fokuserede på priseffektiviteten end på kun selve timeprisen,” siger Brian Riis Nielsen, adm. direktør i Dansikring.

Han oplyser, at faldet i timepriser bliver delvist opvejet af øget udlicitering hos en række virksomheder:

”Mange virksomheder vælger at opsige deres egne vagter, for så i stedet at sende opgaven ud til en ekstern partner som os. Vi har det seneste år set en stærk udvikling i retning af udlicitering af sikkerhedsopgaver, og det betyder, at vi på trods af besparelser i mange selskaber og priskrigen kan se en pæn fremgang i omsætningen,” siger Brian Riis Nielsen.