Stærkt regnskab fra sikkerhedsselskab

Der er gode penge at tjene på sikkerhed. Det viser 3. kvartalsregnskabet fra verdens største sikkerhedsselskab, G4S.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sikkerhedsbranchen er tilsyneladende godt beskyttet mod krisen. I hvert fald hvis man skal tro seneste kvartalsregnskab fra verdens største sikkerhedsfirma, G4S.

Regnskabet, der netop er offentliggjort, viser, at selskabet fortsat oplever vækst på stort set alle markeder, om end væksten i de industrialiserede lande er bremset noget op. Væksten i de udviklende lander er dog stadig stærk, ligesom selskabet henter flere og flere opgaver fra offentlige myndigheder.

G4S oplevede således en omsætningsvækst på 23 procent i årets første ni måneder. Renset for valutaeffekter – hvor G4S lider under det svage engelske pund – var væksten på ni procent. Det gav en stigning i indtjening på 12 procent renset for valutaeffekter.

585.000 ansatte
Omsætningsfremgangen blev i vid udstrækning hentet via organisk vækst, hvor G4S voksede med 1,6 procent i de industrialiserede markeder, og med hele 12,3 procent i de udviklende lande. Selv om væksten er mindre end året før, er selskabet i følge regnskabsmeddelelsen godt tilfredse med at kunne fastholde fremgang på trods af den globale krise.

G4S har 585.000 ansatte fordelt på 110 lande. I Danmark har selskabet 2.000 ansatte. Selskabet er noteret på London Stock Exchange og har en sekundær notering på børsen i København. G4S omsatte i regnskabsåret 2008 for cirka 50 mia. kroner.