GSK-chef: Ansatte har snydt både os og Kina

Chefen for det britiske medicinalselskab Glaxosmithkline (GSK) Sir Andrew Witty mener, at ledende GSK-medarbejdere har bedraget både selskabet og de kinesiske sundhedsmyndigheder.

Der er endnu langt til klarhed over omfanget af korruptionsskandalen i den kinesiske afdeling af GlaxoSmithKline. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE

Det sagde han onsdag ved en telekonference i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets halvårsregnskab, skriver Bloomberg News.

Ifølge direktøren er det endnu for tidligt at sige noget definitivt om sagen, men han udtalte ifølge nyhedsbureauet, at ledende ansatte har bedraget selskabet og det kinesiske sundhedssystem. Udtalelserne var begrænset af den verserende efterforskning, og direktøren afviste blandt andet at svare på, hvor de fire tilbageholdte ansatte er.

Witty fastslog, at GSK-hovedkvarteret intet kendskab havde haft til nogen former for ulovligheder, samt at man havde gennemført sin egen undersøgelse i juni måned uden at have fundet tegn på korruption.

Men udover den dårlige omtale ville sagen sandsynligvis påvirke koncernens salg i Kina negativt, mente direktøren.

»Vi vil sandsynligvis se en vis indvirkning på vores præstationer i Kina som konsekvens af den nuværende efterforskning, men det er for tidligt at kvantificere begivenheden,« sagde Witty ifølge Bloomberg News.

Skandalen begyndte rulle Wall Street Journal 11. juli skrev, at GSK var under efterforskning for korruption i Kina. Medicinalselskabet er efterfølgende blevet beskyldt for at have brugt næsten 3 milliarder kroner på at bestikke læger til at udskrive recepter på firmaets produkter og presse priserne i vejret.

Lægerne har fået kontanter, rejser og andre goder som betaling. Seksuelle ydelser i form af prostituerede er angiveligt også blevet brugt til at overtale lægerne til at udskrive recepter og sætte prisen på lægemidlerne op.