Medicinal-kæmpe anklages for bestikkelse i Kina

Ansatte hos medicinalkæmpen Glaxosmithkline i Kina angiveligt bedrevet korruption med både kontanter og seksuelle ydelser.

Fire direktører fra Glaxosmithkline tilbageholdes i i Kina i en sag om bestikkelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALY SONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times efter en delvis indrømmelse fra det britiske selskab.

Ifølge Abbas Hussain, der er leder af GSK's internationale operationer, ser kinesisk baserede ledere ud til »at have handlet uden for vores processer og kontroller, hvilket har brudt kinesisk lovgivning,« skriver Financial Times.

Udtalelsen markerer den første indrømmelse af mulige fejltrin foretaget af GSK-ansatte.

Ifølge det statslige kinesiske nyhedsbureau Xinhua har Hussain i samme ombæring undskyldt på vegne af GSK-ledelsen og lovet at hjælpe de kinesiske myndigheder med antikorruptionstiltag, ligesom ledelsen har i sinde at forbedre forretningen for i højere grad at kunne tjene kinesiske patienter - blandt andet ved at reducere medicinpriserne, der er en væsentlig kilde til bekymring hos den kinesiske regering.

Udover GSK har også Astrazeneca været i de kinesiske myndigheders søgelys. Selskabet bekræfter ifølge Bloomberg News, at det har haft besøg af politiet på sit kontor i Shanghai. Politiet skal dog have fokuseret på en enkelt sælger, og der er ifølge Astrazeneca ikke grund til at tro, at der var andre formål med undersøgelserne.

Fire GSK-direktører tilbageholdes af de kinesiske myndigheder i sagen, hvor hospitaler og læger angiveligt er blevet bestukket med kontanter og i nogle tilfælde seksuelle ydelser. Undersøgelserne involverer ifølge de kinesiske myndigheder et beløb på ca. 3 mia. yuan eller omkring 2,76 mia. kr.