Frank Jensen vil hylde virksomheder med københavnsk erhvervspris

Københavns Kommune vil med en ny erhvervspris hædre virksomheder, der udmærker sig inden for vækst, socialt ansvar eller miljø.

Københavns Overborgmester Frank Jensen i LO huset på Islands brygge Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ros og anerkendelse på vej til virksomheder i København, der længe har tumlet med et haltende erhvervsklima ifølge Dansk Industri (DI).

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), vil således med en ny erhvervspris hylde virksomheder, der vokser, tager socialt ansvar eller udmærker sig på miljøområdet eller ved at være særligt innovative.

»De (virksomhederne red.) er med til at inspirere andre virksomheder og udvikle København, og fortjener stor anerkendelse. Derfor vil jeg opfordre alle interesserede virksomheder til at indstille sig,« siger overborgmesteren i en skriftlig kommentar.

Det har i en lang årrække været en hovedpine for politikerne på Københavns Rådhus at læse den årlige redegørelse om erhvervsvenlighed i kommunerne fra Dansk Industri.

Sidste år indtog København en 85. plads blandt de 96 kommuner i undersøgelsen.

Derfor har der længe været fokus på at forbedre vilkårene for virksomhederne i hovedstaden. Temaet stod også centralt i valgkampen op til kommunalvalget i november 2013. Siden har København taget flere skridt for at forbedre forholdene for byens næringsliv.

Blandt andet har kommunen etableret Københavns Erhvervshus, hvor virksomheder kan få gratis hjælp til rekruttering af medarbejdere, en fast kontaktperson, rådgivning og kurser til iværksættere.

Og i april 2014 nedsatte kommunen så Københavns Erhvervsråd, der skal være med til at sætte turbo på byens vækstmotorer. Vinderne af den nye erhvervspris får netop adgang til erhvervsrådet for en etårig periode.

Det er dog ikke kun evnen til at øge omsætningen og ansætte medarbejdere, der præmieres. Også socialt ansvar og miljørigtige løsninger kan lede til en nominering.

»I København ønsker vi bæredygtig vækst. Derfor bliver vores samarbejdspartnere mødt af skrappe krav om socialt ansvar og hensyn til miljø og klima. Heldigvis står en række virksomheder klar til at hjælpe kommunen med at indfri vores visioner om en bæredygtig by. Jeg glæder mig over, at vi nu også mere formelt kan vise, at vi sætter pris på samarbejdet med disse virksomheder,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø).

Prisen overrækkes første gang 13. juni i Festsalen på Københavns Rådhus, og skal uddeles frem over hvert år.