Festivalgæster skal alligevel have penge med

Roskildefestivalen opgiver at bruge betalingschiparmbånd i år, fordi opgaven er for omfattende.

Betalingsarmbåndet Payband fra den danske leverandør Beeptify blev afprøvet i større stil sidste år på Roskildefestivalen, men opgaven med at få det ud til alle i år er for stor, vurderer festivalen, der derfor dropper det. Foto: Beeptify Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Festivalgæsterne skal alligevel have dankort og kontanter med sig, når de i slutningen af juni rykker ind på dyrskuepladsen i Roskilde for at høre musik. Betalingschiparmbåndene, som blev testet i 2013, er nemlig blevet afskaffet igen, fordi opgaven er for stor.

»Vi har fået de erfaringer, vi ville, med den løsning. Så næste skridt er enten at teste noget andet eller bruge længere tid på, hvad vi skal bruge for en løsning,« siger talsmand for Roskildefestivalen, Christina Bilde, til Børsen (kræver abonnement).

Ser på mobilbetaling

Meningen var ellers, at man i år skulle kunne nøjes med chiparmbåndet. Nu ser festivalen i stedet på, om man vil kunne bruge de mobile betalingsløsninger, som danskerne i stort omfang har kastet sig over, mere, indtil en ny løsning ventes klar i 2015.

Roskildefestivalen er Nordeuropas største kultur- og musikfestival. Der ventes op mod 130.000 deltagere i år, hvor festivalen holdes 29. juni til 6. juli.

Andre festivaler beholder armbånd

Det er det danske IT-selskab Beeptify, som står bag chiparmbåndet PayBand, der blev testet i større stil i Roskilde i 2013 og med et positivt resultat. Også ved festivalerne i Skive og Skanderborg blev armbåndet brugt.

I år vil bl.a. Nibe Festival droppe kontanterne og bruge chiparmbåndet, så alle køb i barer og boder registreres gennem armbåndet. Man kan dog stadig betale med både penge og kort, hvis man vil. Festivalerne i Skanderborg og Skive fortsætter også med armbåndet.