Mobilbetaling rykker ind i butikkerne

Danske Banks populære MobilePay-betaling fra mobiltelefoner kan fra nu bruges i butikker - hvis butikkerne selv vil være med, hvilket i et halvt år frem er gratis.

Pølsevognen bliver fremover ikke det eneste sted, hvor man kan overføre penge direkte fra mobiltelefonen og dermed betale sin regning, hvis det står til Danske Bank, som nu er klar med en erhvervsudgave, MobilePay Business. Foto: Danske Bank Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskernes begejstring for at betale med mobiltelefonen udnyttes nu af Danske Bank, som udvider sin mobilbetaling, så den kan bruges i butikkerne og ikke kun, når man vil overføre penge fra én konto til en anden.

MobilePay Business er målrettet butikkerne, som i et halvt års tid gratis kan eksperimentere med at tage imod betaling fra kundernes mobiltelefoner. Danske Bank arbejder med senere også at udvide til fjernbetaling og nethandel i forsøget på at sætte sig på et spirende marked, inden konkurrenterne får tænkt sig om.

Gratis - indtil videre

De butikker, som kaster sig over MobilePay Business, vil kunne tage imod betaling fra alle - også kunder i andre banker -, som har hentet MobilePay til mobiltelefonen. Programmet, som findes til både Apple-, Android- og Windows Phone-telefoner, er på ni måneder hentet af omkring en million brugere, som fra telefonen hver dag kan sende op til 1.500 kroner og gennemføre ind- og udbetalinger på op til 50.000 kroner om året.

MobilePay er gratis at bruge - i alle tilfælde indtil videre. Danske Bank har udsat den gratis prøveperiode »frem til i hvert fald 2016« og forventer, at MobilePay i 2014 vil blive brugt til at flytte for tre milliarder kroner. Danske Bank-kunder er sikret gratis brug i al evighed, mens andre bankers kunder skal forvente at skulle til lommerne.

MobilePay opdateres samtidig, så man under »Geolokation« vil kunne se, om der er butikker i nærheden, som tager imod mobil betaling. Når man står i butikken, ser man automatisk butikkens navn, logo og nummer og skal blot klikke og indtaste beløbet. Derefter modtager man en kvittering.

Skal oprette en konto

MobilePay Business kræver, at butikken opretter en konto. Derefter kan man hente og aktivere applikationen, som er gratis frem til 1. oktober. Dermed kan butikken modtage penge uden at skulle bruge terminaler eller kort.

Efter 1. oktober vil det koste 1.000 kroner at oprette sig og en procent - dog maksimalt fem kroner - pr. kundebetaling. Dertil kommer et årligt administrationsgebyr på 100 kroner, hvis man ikke er erhvervskunde i Danske Bank.