FCK-sponsor mistænkt for svindel

Forretningsmanden Per Nørgaard, der står bag FCK-sponsoren Ceca Formueinvest, er erklæret konkurs og politianmeldt for dokumentfalsk. Private investorer mangler mellem 80 og 120 mio. kroner.

En mangeårig VIP-sponsor for FC København er nu mistænkt for svindel for millioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet Ceca Formueinvest og manden bag, forretningsmanden Per Nørgaard, er mistænkt for at have snydt en række private investorer for op mod 120 mio. kroner. Samtidig er Per Nørgaard politianmeldt for dokumentfalsk af en række af investorerne. Det skriver dagbladet Børsen.Ceca Formueinvest har gennem flere år været VIP-sponsor for fodboldklubben FC København og har kæmpet agressivt for at kapre kunder med løfter om afkast op 30 procent årligt, hvis kunderne sagde ja til at tegne aktier i det tilhørende investeringsselskab DITUS. Fredag blev Per Nørgaard og en række af selskaberne bag Ceca Formueinvest dog erklæret konkurs i Sø-. og Handelsretten i København. Tilsyneladende er millionerne forsvundet sporløst fra selskaberne.

"Mit bedste skud er, at der mangler mellem 80 og 120 millioner kroner. Mange af dem, der har penge til gode, er private investorer, som har puljet sig. Blandt andet er der 130 private maltesere, der har cirka 50 mio. til gode," siger advokat Lars Bentsen fra advokatfirmaet Innova, der er en af kuratorerne, til Børsen.

Derudover er Alm. Brand Bank blandt de, der stod bag konkursbegæringen. I sagen er der desuden mistanke om, at de penge, som investorerne har afleveret, slet ikke er brugt på de investeringer, der var aftalt. Selskabet havde blandt andet markedsført sig som ekspert på investeringer i aktier og valutaer som euro, schweizerfranc og australske og new zealandske dollar."Vi har indikationer på, at der er investeret i alle mulige andre ting og sager, end det investorerne var blevet lovet," siger Lars Bentsen til Børsen.

Finanstilsynet oplyser, at man allerede den 15. marts 2010 trak Ceca Formueinvests tilladelse til at drive finansiel virksomhed tilbage. Alligevel er selskabet tilsyneladende fortsat - hvilket nu har ført til sagen om dokumentfals.

Per Nørgaard har ikke være mulig at træffe for kommentar.