Færre handelsdage presser Matas

Materialistkæden Matas havde tilbagegang på såvel top- som bundlinjen i første kvartal i det forskudte regnskabsår 2017/18. Det er blandt andet færre handelsdage i perioden, der faldt med tre til 72 dage. Og det påvirker omsætningen med omkring 2 pct., oplyser Matas.

Færre handelsdage presser Matas (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen droslede dog ned med 3,2 pct. i første kvartal 2017/18 i forhold til kvartalet sidste år.

»Omsætningen var også påvirket af det ringe forårsvejr, der bevirkede et fald i salget af sæsonvarer sammenlignet med første kvartal 2016/17. Der var i kvartalet en nedgang i kundetrafik og antallet af transaktioner, mens den gennemsnitlige transaktionsstørrelse udviklede sig positivt med en stigning på 6,6 pct.,« oplyser selskabet.

I tørre tal landede resultatet efter skat på 74 mio. kr., og omsætningen faldt med 3,2 pct. og endte på 820,9 mio. kr. Til sammenligningen fik Matas et overskud efter skat på 84,6 mio. kr. og en toplinje på 848,1 mio. kr. i første kvartal 2016/17.

Ser man på det sammenlignelige salg - like-for-like-væksten - så endte den på negative 2,9 pct. mod en stigning på 2,9 pct. i perioden sidste år.

Resultatet af den primære drift faldt til 135,5 mio. kr. fra 152,6 mio. kr., og EBITA-marginen landede på 14,5 pct. mod 16,1 pct. i første kvartal sidste år.

»Resultatet for første kvartal ligger under Matas' ambitioner. Med forventning om en mere positiv udvikling i resten af regnskabsåret, fastholdes forventningerne til årets salg og resultat,« skriver Matas i regnskabet.

Materialistkæden venter en underliggende like-for-like-vækst på 1-3 pct. i 2017/18.

Matas oplyser desuden, at materialistkæden skal have ny direktør i stedet for den nuværende administrerende direktør, Terje List. 1. november overtager Gregers Wedell-Wedellsborg stillingen.