Færre DSB-fyringer end ventet

DSB varslede tidligere i dag en større fyringsrunde og kan nu oplyse, at der er blevet fyret 96 medarbejdere og 13 ledere.

DSB afskediger 96 medarbejdere og 13 ledere som led i spareplanen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

De seneste to dages opsigelser hos DSB omfatter både akademikere, ledere og kontorpersonale fra alle direktørområder. Samlet set er der varslet opsigelser af 96 medarbejdere og 13 ledere og altså ikke 300 ansatte som først meldt ud i morges.

Opsigelserne er en del af DSB aktiviteter for at komme selskabets gæld til livs og få økonomien tilbage på skinnerne.

»Det er desværre nødvendigt at opsige en række ledere og medarbejdere i processen med at skabe et sundt og bæredygtigt DSB. Det er nogle hårde dage at komme igennem, især for de kolleger, der er blevet opsagt, men også for dem, der bliver tilbage,« siger personaledirektør Steen Schougaard Christensen i den pressemeddelelse, der kom ud her til eftermiddag.

DSB og Dansk Jernbaneforbund er blevet enige om en effektiviseringsaftale for 2013 og 2014. Aftalen kommer blandt andet til at omhandle øget enmandsbetjening og nedlæggelse af sidebanegrupper, og vil gælde for de medarbejdere, der under den daglige drift indgår i Dansk Jernbaneforbunds dækningsområde.

Ansatte i kundecentrene er ikke omfattet af dagens opsigelser, men der vil blive en del omplaceringer af personale. De ansatte her fik besked om ændringerne i sidste uge.

Kundecenteret i Randers lukker og opgaver herfra flyttes til Høje Taastrup. I Aalborg bliver et kundecenter lavet om til servicecenter og Grupper og Arrangementer i Herning ryger også til Høje Taastrup.

På det administrative område bliver Kursuscenter Østerport lukket sammen med DSB Visuel, som led i besparelserne.