DSB skærer fortsat i administrationen

Færre administrative medarbejdere hos DSB efter fyringsrunde tirsdag - HK er kritisk over for den løsning på DSBs skrantende økonomi.

DSB fyrer igen medarbejdere som følge af nedskæringer, det går især hårdt ud over HK's medlemmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

De faldende indtægter og den voksende gæld har tvunget DSB ud i endnu en nedskæring af personalet på op mod 300 mand, og især de administrative medarbejdere bliver hårdt ramt. Formand for HK Trafik og Jernbane Andreas Hasle er kritisk over for den metode til at få økonomien tilbage på skinnerne.

»De medarbejdere, der bliver tilbage, vil få endnu mere arbejde, og nogle opgaver vil ikke blive varetaget ordentligt. Det gør folk stressede og går udover arbejdsmiljøet,« siger han og tilføjer:

»Flere af vores medlemmer tager syge på arbejde af frygt for at blive skåret fra i næste fyringsrunde. Det skaber en utryg situation, og det går ud over motivationen. Det er der bestemt ikke brug for i en krise. Der er det vigtigt med loyale og engagerede medarbejdere.«

DSB har gennem de sidste 10-12 år skåret ned i antallet af administrative medarbejdere. Omkring 1.200 ansatte fra HK har gennem tiden fået en fyreseddel i hånden, og med fyringsrunden i dag vil endnu 65 af HKs medlemmer stå uden job hos de danske statsbaner, siger Andreas Hasle.

DSB oplyste allerede sidste år at de forventer at nedlægge mellem 400 og 430 stillinger på HK-området frem mod 2015. Det har fået HK til at forsøge at indgå en dialog med koncernen, men den ene part svarer ikke på invitationen.

Forleden dag blev de første medarbejdere allerede fyret, og 40 stillinger blev flyttet fra Jylland til København, hvilket vil give problemer for de ansatte i forhold til tanker om flytning eller opsigelse, siger Andreas Hasle. Begrundelsen fra DSB har han ikke fået.

»Hos DSB, synes vi, der ikke bliver gjort meget for at tage hånd om medarbejderne i forhold til afskedigelser. Vi har i dag tillidsmænd ude, hvor fyringerne er, da mange af dem er chokerede, selv om de kunne forestille sig, at det ville gå ud over dem,« siger Andreas Hasle.

Han håber, at DSB i fremtiden vil finde andre løsninger på de økonomiske problemer, da det ifølge HKs afdelingsformand er urimeligt, at DSBs millionlån og høje renter skal gå ud over medarbejdere og kunder.

Ifølge TV2 er det primært hos HK, at fyringerne vil ramme. Det er endnu ikke bekræftet af Dansk Jernbaneforbund, hvis bestyrelse i skrivende stund sidder i møde.