Facebook vil også lege bank

Inden sommer vil amerikanske Facebook-brugere kunne overføre penge til hinanden gennem Messenger-applikationen.

Man starter samtalen i Messenger, klikker på dollarikonet, indtaster pengebeløbet og sender så pengene til modtageren, som så også skal have lagt sine kreditkortoplysninger ind i applikationen for at kunne modtage dem. Foto: Facebook Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også Facebook træder nu ind i bankverdenen og vil gennem sin beskedapplikation gøre det muligt at sende og modtage penge.

Den gratis tjeneste fra verdens største sociale netværk kommer »i løbet af de kommende måneder« og vil få premiere i hjemlandet USA. Den bliver en konkurrent til blandt andet netbetalingstjenesten PayPal.

Gennem Messenger-applikationen til PCer, Google Android-telefoner og Apple iPhone-telefoner kan man klikke på et dollarikon i et nyt chatvindue og sende penge til sine venner, så snart de har koblet et Visa- eller Mastercard-kort udstedt i USA til deres Facebook-konto.

Hyrede PayPals topchef

Man kan oprette en PIN-kode eller - hvis man har en iPhone-telefon - bruge Touch ID for at øge sikkerheden ved pengeoverførslen.

Da pengene skal igennem de rigtige banker, kan der gå en-tre arbejdsdage, før de er fremme hos modtageren.

Facebook hyrede sidste år netop PayPals tidligere topchef, David Marcus, til at stå i spidsen for Facebook Messenger-afdelingen i forsøget på at kunne tjene penge på applikationen. Størstedelen af Facebooks indtægter kommer ellers fra annoncer.

Man har længe kunnet gemme sine kreditkortoplysninger i Facebook, så man kan betale for ekstra funktioner i spil, og sidste år søgte Facebook om tilladelse til at blive e-pengeinstitution i Irland, hvor det europæiske hovedkontor ligger, skriver den britiske finansavis Financial Times.

Kamp om pengeoverførsler

Fototjenesten Snapchat åbnede i november 2014 en tilsvarende mulighed for at overføre penge, Snapcash. Den kan bruges af alle amerikanere over 18 år. Også her klikker man på dollartegnikonet og indtaster det beløb, som skal overføres.

Mobilbetalingsanalytiker Denee Carrington hos analysehuset Forrester anslog på det tidspunkt over for Financial Times, at den slags direkte pengeoverførsler i år vil runde et samlet beløb på 5,2 milliarder dollars og - i 2017 - nå 12 milliarder dollars.

Apple lancerede for nogle måneder siden sin mobilbetalingstjeneste Apple Pay, ligesom Google har sin Google Wallet. Verdens største mobilproducent Samsung kommer til sommer med Samsung Pay, som får premiere i USA og Sydkorea, men Samsung er sammen med dankortudstederen Nets i gang med at indføre Nets' nye mobilbetaling sammen med en række norske banker og regner med, at vi i løbet af i år også kan starte i Danmark.

Endelig har Danske Banks Mobile Pay og en lang række andre bankers fælles Swipp også fået godt fodfæste som en lettere måde at overføre penge på.

Hurtigbeskedtjenesten Twitter eksperimenterer med pengeoverførsler i Frankrig sammen med den næststørste bank.