Facebook klar med Skype-video

Fra på onsdag indbygges Skype-videoopkald i Facebook, der dermed ruster sig i kampen mod Googles nye Facebook-tjeneste, Google+.

Facebook-stifter og topchef Mark Zuckerberg (til venstre) overværer en præsentation af den nye videoopkaldsmulighed gennem Skype i Facebook. Foto: Justin Sullivan, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Sullivan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største sociale netværk, Facebook, indbygger nu den dansk-svensk opfundne videotjeneste Skype, så man kan tale med og se sine venner direkte fra Facebook-siden.

Dermed styrker Facebook sit samarbejde med softwaregiganten Microsoft, der for nylig købte Skype for 8,5 milliarder dollars - det højeste beløb, som Microsoft nogen sinde har givet for noget opkøb. Samtidig ruster Facebook sig til den øgede konkurrence fra internetgiganten Google, der i sidste uge lancerede sit bud på en Facebook-lignende tjeneste, Google+.

Google har netop fået stor interesse på grund af videoopkaldsfunktionen, hvor op til ti mennesker kan tale deltage i en videokonference.

Flere annoncemuligheder

Ved at indbygge gratis videoopkald i Facebook vil de nu 750 millioner registrerede brugere kunne holdes i længere tid på Facebooks sider. Det giver øgede muligheder for at sælge annoncer og dermed styrke Facebooks indtjening.

I første omgang er Skype-tjenesten begrænset til, at man kun kan lave videoopkald til en enkelt person. Bruger man den almindelige udgave af Skype, kan man lave videoopkald til flere personer samtidig. Skype udnytter internetforbindelsen, således at man gratis kan ringe og lave videoopkald til andre Skype-brugere over hele verden.

Mere er på vej

Hverken Facebooks topchef, Mark Zuckerberg, eller Skypes topchef, Tony Bates, vil ud med oplysninger om økonomien i deres fælles aftale, men ifølge Tony Bates er det blot begyndelsen på et udvidet samarbejde.

»Vi opnår at nå ud til en meget stor skare. I fremtiden taler vi om potentielt også at gøre Skype-betalingsprodukter tilgængelige i det netformat, som vi ser her i dag,« siger Tony Bates.

Skype-mulighederne i Facebook vil være tilgængelige fra onsdag.

Skype, som er udtænkt af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström men programmeret i Estland, har omkring 145 millioner brugere og har gennem flere år været verdens største leverandør af udlandsopkald.

Microsoft ejer en lille aktiepost i Facebook.