Ericsson bløder knapt 11 milliarder kroner

Svenske Ericsson afslutter et katastrofalt år med en større nedskrivning.

Ericssons topchef, Börje Ekholm, holder tale på Mobile World Congress i Barcelona i februar sidste år. Foto: Eric Gallard/Reuters Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Gaillard

Det svenske flagskib Ericsson styrer mod et elendigt år, og tidligere i dag blev det oplyst, at 2017 bliver afsluttet med en nedskrivning på 14,2 milliarder svenske eller 10,8 milliarder danske kroner.

Nedskrivningen er særlig knyttet til merværdi («Goodwill«), det vil sige værdisættelsen af immaterielle værdier som for eksempel patenter, rettigheder og gode kundeforhold.

Det skriver selskabet selv i en børsmeddelelse.

Godt halvdelen – 6,7 milliarder svenske kroner – skyldes en ny værdisættelse af skattemæssige underskud. Det er et resultat af skattereformen i USA, hvor selskabsskatten er sænket fra 35 til 21 procent fra den 1. januar.

Det er selvsagt positivt for selskabet, men betyder også, at skattefradrag bliver mindre værd.

Reformen vil påvirke Ericssons resultat efter skat i fjerde kvartal, men det vil ikke påvirke omsætningen, der af selskabet selv beskrives som stærk.

 

Rød start på året

Med de store nedskrivninger som varsles i fjerde kvartal tegner det til et ganske ringe år for Ericsson, da der allerede tidligere i 2017 blev meldt om røde tal på bundlinjen.

Gennem årets første ni måneder havde selskabet således et negativt driftsresultat på 18,4 milliarder svenske kroner, som skyldtes et ringere salg og store omkostninger ved restruktureringer. Det er immervæk små 14 milliarder danske kroner.

Kvartalsrapporten for fjerde kvartal bliver offentliggjort den 31. januar.