Endnu en tobaksfond er opkøbsklar

Det gamle fondsejede tobaksselskab C.W. Obel er med 1 mia. kr. i likvide midler klar til at gå på strandhugst i det underdrejede marked for erhvervsejendomme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gevinsten efter frasalget af cigaretforretningen House of Prince fra Scandinavian Tobacco Group, som C.W. Obel ejer sammen med Augustinus Fonden, gør 2008 til et rekordår for C.W. Obel.

Obel bruger den store udlodning fra tobakken til at nedbringe nettogæld på 1,8 mia. kr. til nu at have en nettolikviditet på 918 mio. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

»Det var været et begivenhedsrigt 2008. Grundet tobakshandlen har det været det bedste resultat nogensinde for C.W. Obel. Samtidig ramte krisen også vores selskaber i tredje og fjerde kvartal, så det var et lidt sjovt år for os,« siger Anders Obel, der er direktør i C.W. Obel.

C.W. Obel ejer 41,2 pct. af Skandinavisk Holding, der ejer Scandinavian Tobacco Group, mens Augustinus ejer de resterende 58,8 pct. Obels regnskab er ligesom for Augustinus? vedkommende præget af en svimlende stor goodwill-nedskrivning i Skandinavisk Holding på 3,6 mia. kr. efter cigaretsalget til British American Tobacco, BAT.