Tobaks-formue skal i spil

På linje med andre investorer havde den gamle tobaksfond Augustinus Fonden sidste år et rædselsår på aktiemarkedet. Fonden nedskrev sine kapitalandele i andre selskaber med næsten 2,5 mia. kr., og endte med at tabe 1,86 mia. kr. på aktieinvesteringer.

Augustinus' adm. direktør Tommy Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Alligevel kan der sagtens være flere store investeringer på vej fra fonden, der er yderst velkonsolideret, efter at den sidste år tjente 5,3 mia. kr. på, at Scandinavian Tobacco Group solgte cigaret-forretningen House of Prince til giganten British American Tobacco (BAT) for cirka 12 mia. kr.

Udsigten til nye skatteregler øger nemlig fondens lyst til at blive storaktionær i danske virksomheder.

»Hvis skattereformen ender, som den tegner nu, kan man bestemt ikke afvise, at vi i højere grad vil kigge på 10 pct. besiddelser af selskaber, fordi det giver bedre skattemæssige muligheder at gå op på en større ejerandel,« siger Augustinus' adm. direktør Tommy Pedersen.

»Der kunne godt være et antal selskaber, vi ville kigge på, men der er ikke noget aktuelt, jeg kan fortælle om endnu,« siger han videre.

For at kunne støtte Scandinavian Tobacco i den fortsatte konsolidering af tobaksindustrien beholder Augustinus »nogle milliarder« klar i likvide midler, så der kan handles hurtigt.