En umage alliance: Danmarks største lampekæde går sammen med hvidevarekæde

Danmarks største belysningskæde, Lysmesteren, indgår nu et partnerskab med hvidevarekæden Hvidt og Frit. Fremadrettet vil hvidevarekædens medlemmer også kunne sælge produkter fra Lampeland, som er ejet af Lysmesteren. Direktørerne bag kæderne forventer, at samarbejdet vil øge omsætningen og få flere butikker med på vognen.

Direktør i hvideværekæden Hvidt og Frit, Jørgen Højlund (til højre), har store forventninger til samarbejdet med direktør i Lysmesteren og Lampeland, Peter Therkelsen (til venstre). Fold sammen
Læs mere

Lamper og hvidevarer. Hvidevarekæden Hvidt og Frit netop har offentliggjort, at de indgår et samarbejde med Danmarks største belysningskæde, Lysmesteren, som også ejer Lampeland.

Det kan virke som en umage alliance, men direktørerne i de to kæder ser stort potentiale i det nye samarbejde, som vil træde i kraft fra 1. oktober og give hvidevarekædens medlemmer adgang til Lampelands varesortiment og hjemmeside:

»Vi har i flere omgange forsøgt at få et velfungerende belysningskoncept i vores Hvidt og Frit-butikker, men vi har vi ikke haft stor succes med det indtil nu. Derfor har det været en oplagt mulighed for os at købe os ind på det koncept, Lysmesteren og Lampeland allerede har,« siger direktør i Hvidt og Frit, Jørgen Højlund.

I øjeblikket sælger omkring 25 af Hvidt og Frits 80 butikker allerede belysning side om side med opvaskemaskiner og ovne. Udover adgang til Lampelands varer og hjemmeside, kan Hvidt og Frits medlemmer fremadrettet også vælge at bruge Lampelands logo på facaden samt tilbyde dag-til-dag levering af lamper. Det oplyser de to virksomheder i en pressemeddelelse.

»Det er en oplagt mulighed for vores eksisterende medlemmer, som kan styrke deres forretning og omsætning. Men vi håber også, at det vil give ny medlemmer til kæden,« siger Jørgen Højlund.

Han mener blandt andet, at hvidevarekæden med den nye tilføjelse vil få lettere ved at lokke butikker over, som i øjeblikket er tilknyttet Elsalg, Punkt1 eller mindre kæder.

Direktør i Lampeland og Lysmesteren, Peter Therkelsen, forventer, at det nye samarbejde vil øge virksomhedens omsætning. Det oplyser han i pressemeddelelsen.

De to direktører oplyser ikke, hvor meget de forventer, det nye samarbejde vil øge kædernes omsætning.

Lysmesteren er Danmarks største belysningskæde med 31 butikker. Samtidig ejer virksomheden den frivillige kæde Lampeland, som i øjeblikket har 10 butikker i Danmark. De to kæder blev i 2015 købt af CB Nordisk Holding A/S, et norsk selskab, der driver 41 belysningsbutikker i Norge.

Hvidt og Frit er en frivillig, medlemsejet kæde, som sælger hårde hvidevarer i 80 butikker landet over. Kæden har en markedsandel på cirka 10 procent og omsætter ifølge pressemeddelelsen for omkring en halv milliard årligt.