DSV-topchef om fusion: Integration følger planen

DSV's fusion med amerikanske UTI Worldwide går som ventet.

DSVs CEO, Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra topchef Jens Bjørn Andersen i forbindelse med transport- og logistikkoncernens regnskab for 2016, der er offentliggjort fredag morgen.

»Igennem 2016 har vi holdt god fremdrift i integration af UTI, samtidig med at vi har fastholdt fokus på forretningen,« siger administrerende direktør Jens Bjørn Andersen i en kommentar til regnskabet.

DSV venter fortsat at kunne høste synergier fra fusionen på 1,5 mia. kr. om året, hvor 40 pct. skulle være realiseret i 2016, yderligere 40 pct. i år og de sidste 20 pct. i 2018.

DSV købte sidste år UTI Worldwide for 9,5 mia. kr., og det amerikanske selskab blev en del af DSV 1. februar. Opkøbet af UTI Worldwide betyder i grove træk, at DSV's omsætning stiger med 30-40 pct. til omkring 70 mia. kr.

Selv om købet løfter omsætningen markant, kan det ikke ses i samme grad på DSV's bundlinje, da det amerikanske selskab var i ringe forfatning inden fusionen og i en længere periode havde tabt penge.

Samtidig er DSV's bundlinje påvirket negativt af, at selskabet har afsat 1,5 mia. kr. til at rydde op i UTI Worldwide i 2016 og 2017.