DSV-topchef om fusion: Integration følger planen

DSV's fusion med amerikanske UTI Worldwide går som ventet.

Foto: STAFF. DSVs CEO, Jens Bjørn Andersen.
Læs mere
Fold sammen

Sådan lyder det fra topchef Jens Bjørn Andersen i forbindelse med transport- og logistikkoncernens regnskab for 2016, der er offentliggjort fredag morgen.

»Igennem 2016 har vi holdt god fremdrift i integration af UTI, samtidig med at vi har fastholdt fokus på forretningen,« siger administrerende direktør Jens Bjørn Andersen i en kommentar til regnskabet.

DSV venter fortsat at kunne høste synergier fra fusionen på 1,5 mia. kr. om året, hvor 40 pct. skulle være realiseret i 2016, yderligere 40 pct. i år og de sidste 20 pct. i 2018.

DSV købte sidste år UTI Worldwide for 9,5 mia. kr., og det amerikanske selskab blev en del af DSV 1. februar. Opkøbet af UTI Worldwide betyder i grove træk, at DSV's omsætning stiger med 30-40 pct. til omkring 70 mia. kr.

Selv om købet løfter omsætningen markant, kan det ikke ses i samme grad på DSV's bundlinje, da det amerikanske selskab var i ringe forfatning inden fusionen og i en længere periode havde tabt penge.

Samtidig er DSV's bundlinje påvirket negativt af, at selskabet har afsat 1,5 mia. kr. til at rydde op i UTI Worldwide i 2016 og 2017.