DSV ruller lidt svagt ud af andet kvartal

Den danske transportkæmpe DSV kommer ud af andet kvartal med tal, der er lidt lavere end analytikerne havde forventet.

Foto: Keld Navntoft
Den økonomiske afmatning lægger en dæmper på DSVs vækst i andet kvartal. Den danske transportkæmpe kommer ud af tremånedersperioden lidt under det forventede. Det ændrer dog ikke ved selskabets forventninger til årets resultat.

Nettoomsætningen ender i andet kvartal på 11.206 millioner kroner mod 11.372 samme periode sidste år. Resultatet før skat lander på 576 millioner kroner mod 612 millioner kroner sidste år.

Begge dele er en spids under forventningerne fra analytikerkorpset. De havde gennemsnitligt sat snuden op efter en omsætning på 11.729 millioner kroner og et resultat før skat på 588 millioner kroner.DSVs adm. direktør Jens Bjørn Andersen erkender, at det er svært at få gang i den organiske vækst, sådan som den makroøkonomiske situation er i Europa lige nu. Alligevel er han tilfreds.

»I et marked, der fortsat ikke byder på nævneværdig vækst i transportmængderne, men til gengæld hård konkurrence, er vi tilfredse med at kunne aflægge et solidt regnskab for første halvår af 2013. Takket være tilgang af nye kunder og fokus på effektivitet og omkostningsstyring leverer vi gode resultater i alle tre divisioner. Vi har på de fleste områder nået vores målsætning om at vinde markedsandele samt styrket vores globale netværk,« siger Jens Bjørn Andersen i en kommentar i regnskabet.

Transportkoncernens forventninger til helårsresultatet er stadig et bruttoresultat mellem 10.100 og 10.500 millioner kroner og et driftsresultat før særlige poster på mellem 2.550 og 2.750 millioner kroner.

Ifølge SMEDirekt ligger analytikerestimatet i den lave ende af det, DSV selv guider efter.