DSV får lunken modtagelse af regnskab

Transport- og logistikkoncernen DSV's kvartalsregnskab for andet kvartal 2013 bliver lunkent modtaget af markedet.

Foto: Malte Kristiansen

Regnskabet viste igen, at DSV sjældent byder på voldsomme overraskelser, selvom regnskabet dog lå en smule til den svage side i forhold til analytikernes forventninger.

DSV-aktien åbnede med et fald på 0,6 pct., men har efterfølgende rettet op til en lille stigning på 0,1 pct. til 144,9 kr. per aktie.

Først og fremmest var omsætningen en smule lavere end ventet i markedet - koncernen omsatte for 11.406 mio. kr. i kvartalet, hvor konsensus blandt analytikerne lå på 11.729 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af svenske SME Direkt på vegne af Ritzau Finans.

På EBITDA-niveau realiserede DSV et overskud i kvartalet på 804 mio. kr. mod en forventning på 818 mio. kr. i markedet, mens bundlinjen bød på et overskud på 417 mio. kr. mod analytikernes ventede 434 mio. kr.

DSV reviderer desuden i forbindelse med regnskabet sine forventninger til markedsvæksten for henholdsvis lastvognstranport, sø- og luftfragt.

Hvor forventningerne tidligere lå på en negativ markedsvækst på 0-2 pct. for lastvogsntransport og positiv markedsvækst på 2-4 pct. for søfragt og 0-2 pct. for luftfragt, venter DSV nu et fald på 1-2 pct. for lastvognstransporten, en markedsvækst på 2-3 pct. for søfragten og nulvækst på luftfarten.

/ritzau/FINANS