Dong slået af Statoil i vindauktion i USA

Dong Energy blev slået af Statoil i en auktion, der sikrer oliegiganten retten til at undersøge og potentielt opføre en havvindmøllepark ud for den amerikanske delstat New York.

ARKIVFOTO 2013 af DONG vindmølle Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vindende bud fra Statoil lød på 42,5 mio. dollar, svarende til 302 mio. kr., og omfatter et havområde på 321 km2, hvor der potentielt kan opsættes mere end 1 gigawatt vindenergi.

Det fremgår af en meddelelse fra Statoil.

Sejren kom i hus efter en akution, der omfattede 33 runder af bud, hvilket ifølge Recharge News er amerikanske industrirekord.

Prisen havnede på grund af den store budinteresse derfor også langt over de 8,7 mio. dollar, som US Wind betalte for en offshorevindzone ud for Marylands kyst i 2014.

Den amerikanske myndighed Bureau of Ocean Energy Management (BOEM), som stod for auktionen, havde fastsat en initial budpris på 158.700 dollar.

Udover Statoil og Dong omfattede budkampen også navne som Avangrid Renewables, Innogy US Renewable Projects, New York State Energy Research and Development Authority og tyske wpd.

Statoil har nu et år til at indlevere et såkaldt Site Assessment Plan (SAP) til BOEM indeholdende en beskrivelse af de faciliteter, som det planlægger at installere for at vurdere vindressourcerne i området.

Efter godkendelse af den plan har Statoil fire et halvt år til at indlevere en konstruktions- og driftsplan (COP) til godkendelse, med et detaljeret forslag til konstruktion og drift af vindenergiprojektet.