Statoil-topchef: Oliemarkedet vil vende hurtigere end ventet

Oliemarkedet vil blive rebalanceret hurtigere end ventet, mener den norske oliegigant Statoils administrerende direktør, Eldar Sætre.

Arkivfoto. Oliemarkedet vil blive rebalanceret hurtigere end ventet, mener den norske oliegigant Statoils administrerende direktør, Eldar Sætre. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIKLAS HALLE'N
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skyldes den nylige aftale, der blev indgået mellem Opec-landene, hvori de er blevet enige om at mindske den daglige olieproduktion fra 33,6 mio. tønder til 32,5 mio. tønder for at understøtte priserne på den sorte råvare.

Det skriver Reuters.

- Vi har i bund og grund indikeret, at rebalanceringen ville starte på et tidspunkt i løbet af 2017. Jeg tror, Opec-aftalen vil skubbe rebalanceringen til starten af 2017, i takt med at aftalen træder i kraft, siger Eldar Sætre til Reuters.

Som et resultat af, at efterspørgslen har indhentet udbuddet, ventes oliepriserne at stige til 60 dollar per tønde, skriver Reuters.

- Der vil være volatilitet, og på et tidspunkt vil vi se højere priser drevet af manglende investeringer, siger direktøren og tilføjer:

- På et tidspunkt vil vi se højere priser end 60 dollar per tønde på grund af udskudte investeringer, men jeg tror ikke, at vi vil se virkningen af det næste år, fordi tidshorisonten er længere.

Tirsdag koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 54,70 dollar.