DONG overvejer fremtiden for olie- og gasforretning

DONG Energy kigger på mulighederne for at sælge olie- og gasforretningen og har hyret amerikansk investeringsbank til et muligt salg.

ARKIVFOTO 2012 af DONG Energy Avedøreværk uden for København- - Se RB 4/8 2016 08.17. Dong Energy får overskud før skat på 1, 7 milliarder i andet kvartal mod 2, 0 milliarder i samme kvartal 2015. Det viser selskabets første regnskab siden børsnoteringen i juni. Dong Energy landede en omsætning på 16, 4 milliarder kroner i andet kvartal mod knap 18, 6 milliarder kroner i samme periode 2015. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

DONG Energy overvejer, hvad der skal ske med energikoncernens olie-  og gasforretning, fremgår det af en meddelelse onsdag efter spekulationer i specialmediet, Mergermarket.

"Som respons på spekulationer i pressen bekræfter DONG Energy, at selskabet vurderer sine strategiske muligheder vedrørende fremtiden for olie- og gasforretningen," skriver selskabet.

Energikæmpen oplyser desuden, at den amerikanske investeringsbank J.P. Morgan er hyret til en såkaldt "indledende markedsvurdering". DONG oplyser, at der ikke er truffet en endelig beslutning om at sælge olie- og gasforretningen.

I forbindelsen med børsnoteringen af DONG i juni oplyste selskabet, at planen var at opbygge et ledende selskab for ren energi baseret på havvind og bioenergi.  Selskabet forklarede videre, at indtjeningen fra olie- og gasforretningen skulle bruges til  investeringer i vedvarende energi.

"Dermed blev det bekræftet, at olie-og gasforretningen ikke blev betragtet som et langsigtet strategisk engagement for Dong," skriver selskabet.

JP Morgan var i forbindelse med børsnoteringen ind af hovedbankerne, der sendte den danske energikoncern på børsen.

Ifølge Mergermarket har Dong henvendt sig til fire eller fem andre aktører om et salg af olie- og gasforretningen. Kilder oplyser til mediet, at hvis det ikke lykkes at finde en køber til hele forretningsområdet er planen at sælge olie- og gasaktivterne i mindre bidder.

Berlingske skrev op til børsnoteringen, at A.P. Møller-Mærsk i foråret opgav at købe olie- og gasaktivteterne ud af Dong efter en længere tids forhandlinger. I sidste skrev nyhedsbureauet Bloomberg, at rådgivere arbejder på at genoplive de planer og igen få involveret A.P. Møller-Mærsk, der i øjeblikket er i gang med en omfattende gennemgang af den overordnede strategi.

Nogle kilder siger til Mergermarket, at prisen for olie- og gasforretningen kan være på op til 24 mia. kr., mens andre vurderer, at den bliver lavere og snarere i nærheden af 14 mia. kr. Udover estimater for olie- og gaspriser er den store usikkerhed værdien af det kriseramte Hejre-felt, hvor udbygningen indtil videre er indstillet.