Det går langsomt den rigtige vej for landbruget mener Vestjysk Bank

Færre nedskrivninger er hovedårsagen bag Vestjysk Banks meget større overskud i første kvartal af 2017, men sammenlignet med andre banker går det stadig ikke godt nok.

Nedskrivningerne faldt med godt en tredjedel til 61 mio. kr. i årets første tre måneder, men det er stadig "for højt", erkender banken, som også kan se nogle af branchekollegerne have så meget bedring på posten, at de netto tilbagefører nedskrivninger.

- Vi er jo en stor landbrugsbank, og det gør, at vi ser lidt anderledes ud end de andre banker, siger Jan Ulsø Madsen, direktør for Vestjysk Bank.

- Cirka 46 pct. af vores landbrug er mælkebønder, og de har ikke haft den opdrift, som svinesektoren har haft, og priserne er faktisk faldet lidt hen over foråret 2017, uddyber direktøren, som dog også kan fortælle, at landbruget samlet går den rigtige vej i forhold til i 2016, hvilket forklarer de trods alt faldende nedskrivninger.

Banken har i tidligere år opbygget et for stort udlån til landbruget og arbejder på at nedbringe eksponeringen, så den kommer under 15 pct. mod i dag godt 17 pct.

- Det er vi ved at lykkedes med - inden for det muliges kunst. Vi har nedbragt den med 1 pct.point over det seneste år. Det kommer til at tage lidt tid på grund af landbrugets store gæld og store udfordringer, men vi bevæger os i den rigtige retning, siger Jan Ulsø.

/ritzau/FINANS