Danskerne tager på juleshopping i udlandet

Mere end en halv million danskere planlægger at tage på juleshopping i udlandet i år, viser ny undersøgelse.

Stormagasinerne Harrod's i London og KaDeWe i Berlin kan godt forberede sig på en stor portion danske besøgende op til jul.

Mere end hver tiende dansker har nemlig planer om at tage til udlandet for at købe årets julegaver, viser en ny undersøgelse foretaget for Forex og hotels.com.

Det er specielt storbyerne London og Berlin, der er i høj kurs. Blandt de danskere, der planlægger at købe julegaverne i udlandet, svarer 4 ud af 10, at de tager til London, mens hver femte vil tage til Berlin.

Begrundelsen er, at det er både billigere og hyggeligere at shoppe julegaverne i udlandet, og så er udvalget større. Hver fjerde svarer desuden, at juleshopping er en god undskyldning for at komme ud at rejse.

De danskere, der tager til udlandet for at shoppe, forventer i gennemsnit at købe en tredjedel af deres julegaver i udlandet, og det bliver primært bløde pakker.

Næsten 6 ud af 10 svarer, at de planlægger at købe tøj med hjem, mens cirka 4 ud af 10 svarer, at de vil købe sko og kosmetik.

Og der er noget, der tyder på, at juleshopping i udlandet er en trend, der er kommet for at blive. 14 procent af de adspurgte svarer, at det er blevet en fast tradition for dem at tage til udlandet for at købe julegaver.

/ritzau/