Danske Banks udsigter nedgraderet af Standard & Poor's

Danske boligejeres appetit på risikable lån sætter bankerne i en klemme, mener kreditvurderingsbureauet.

Danske Bank koncernen med Eivind Kolding i spidsen for sænket udsigterne fra kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Banks udsigter er blevet sænket til »stabile« fra tidligere »positive« hos ratingbureauet Standard & Poor's (S&P). Det fortæller banken, som dog får lov til at beholde sin kreditkarakter »A-«, for den langsigtede gæld.

Ifølge Danske Bank har S&P sat fokus på likviditets- og fundingsituationen for banker i en større analyse.

I Danmark er det ratingbureauets konklusion, at der er en forøget fundingrisiko på grund af det danske realkreditsystem, inklusive de korte realkreditlån.

Også DLR Kredit meldte fredag ud, at S&P havde sænket udsigterne til »stabile« fra »positive«, og udsigterne for BRFkredit blev sænket til »negative« fra »stabile«. De to realkreditinstitutter fastholdt deres respektive ratings på »BBB+« og »A-«.

Danske Bank vil nu overveje sine næste skridt.

»Vi tager S&P's nye analyse til efterretning. Danske Bank har i nogen tid arbejdet på at ændre fundingstrukturen omkring de korte realkreditlån, og på grundlag af S&P's ændring af vores outlook vil vi vurdere, om yderligere tiltag er nødvendige,« siger bankens finansdirektør Henrik Ramlau-Hansen i en meddelelse.

Sidste uge blev Danske Bank også ramt af, at S&P ændrede beregningsgrundlag for bankers kapitalprocent. Nu tæller det obligationslån på 1 mia. dollar, som Danske Bank udstedte i september 2012, ikke længere med i kapitalprocenten. Det til trods for, at Danske Bank specifikt tilpassede lånets betingelser til S&P.

Også her overvejer Danske Bank at tage affære.