Danske Banks udsigter nedgraderet af Standard & Poor's

Danske boligejeres appetit på risikable lån sætter bankerne i en klemme, mener kreditvurderingsbureauet.

Foto: Søren Bidstrup. Danske Bank koncernen med Eivind Kolding i spidsen for sænket udsigterne fra kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's.
Læs mere
Fold sammen

Danske Banks udsigter er blevet sænket til »stabile« fra tidligere »positive« hos ratingbureauet Standard & Poor's (S&P). Det fortæller banken, som dog får lov til at beholde sin kreditkarakter »A-«, for den langsigtede gæld.

Ifølge Danske Bank har S&P sat fokus på likviditets- og fundingsituationen for banker i en større analyse.

I Danmark er det ratingbureauets konklusion, at der er en forøget fundingrisiko på grund af det danske realkreditsystem, inklusive de korte realkreditlån.

Også DLR Kredit meldte fredag ud, at S&P havde sænket udsigterne til »stabile« fra »positive«, og udsigterne for BRFkredit blev sænket til »negative« fra »stabile«. De to realkreditinstitutter fastholdt deres respektive ratings på »BBB+« og »A-«.

Danske Bank vil nu overveje sine næste skridt.

»Vi tager S&P's nye analyse til efterretning. Danske Bank har i nogen tid arbejdet på at ændre fundingstrukturen omkring de korte realkreditlån, og på grundlag af S&P's ændring af vores outlook vil vi vurdere, om yderligere tiltag er nødvendige,« siger bankens finansdirektør Henrik Ramlau-Hansen i en meddelelse.

Sidste uge blev Danske Bank også ramt af, at S&P ændrede beregningsgrundlag for bankers kapitalprocent. Nu tæller det obligationslån på 1 mia. dollar, som Danske Bank udstedte i september 2012, ikke længere med i kapitalprocenten. Det til trods for, at Danske Bank specifikt tilpassede lånets betingelser til S&P.

Også her overvejer Danske Bank at tage affære.