Danske Bank går efter de rige børn

Danske Bank lancerer private banking for rigmandsbørn ned til fem års alderen i kampen om at kapre kunder. Men Forbrugerrådet er skeptisk over for, om det er bankerne, der skal lære børn om økonomi.

Danske Bank lancerer to programmer for at kapre rige kunder - et til de yngste arvinger fra fem til 17 år og et til de unge arvinger fra 18-27 år. Det skal fastholde kunder og lære børnene en ting eller to om økonomi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen om de rige kunder får flere banker til at satse på næste generation af formuefamilierne. Danske Bank har som noget nyt lanceret private banking for rigmandsbørn helt ned til femårsalderen, hvor børnene gennem computerspil og arrangementer skal lære noget om økonomi.

Og det er fint, børnene får økonomisk forståelse, men om det er bankerne, der skal tage de indledende skridt til pengedansen, er Forbrugerrådet i Børsen en kende skeptisk overfor.

»Det er altid i orden, at børnene lærer noget om økonomi, men om det lige er banken, der skal foretage de indledende manøvre, det kan vi godt være lidt skeptiske over for,« siger Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom til Børsen torsdag.

Børnene skal nemlig også forstå, at det i høj grad er i bankernes interesse, at beholde dem som kunder. For markedet for rige kunder forventes ifølge flere aktører at vokse med fire til fem procent, skriver Børsen. Derfor er kampen om de rige kunder skærpet bankerne imellem, især med tilbud til arvingerne.

»Vi investerer gerne i, at forældrene har en komfortabel følelse af, at vi også tager os af deres næste generationer. Og jeg tror på, at det er en af de parametre i vores forretningsmodel, der kommer til at være årsag til, at vi fortsætter vores vækst,« siger direktøren for private banking i Danske Bank, Malene Nørgaard til Børsen.

Helt konkret har Danske Bank lavet to programmer, et til børn fra fem til 17 år og et for unge fra 18 til 27 år. Programmet for de yngste indebærer computerspil, familiedage og børnearrangementer, og de unge kan se frem til at deltage i undervisningsforløb og særlig rådgivning - hvis altså forældrene har en investerbar formue på to millioner kroner.

Bankforsker ved Aalborg Universitet, Lars Krull, er mere positiv over for den stigende efterspørgsel efter rige kunder og deres børn, da det er en direkte reaktion på den skærpede kamp om kunderne. Ved at tage sig af kundernes børn, og få børnene til at elske banken, vil Danske Banks kunder ikke overveje alternativer, siger han til Børsen.

Flere andre banker har da også lanceret lignende tiltag blandt andet Nordea, som dog ikke har specifikke programmer, men allerede tilbyder events og undervisningsforløb i familierådgivningen. Også den svenske Handelsbanken, som satser stort på private banking i Danmark, vil gå efter rigmandsbørn.