Danske Bank vil skabe vækst i Finland efter kriseår

Danske Banks finske afdeling har de seneste to år prioriteret lønsomhed frem for vækst. Nu har storbankens vækstambitioner i Sverige og Norge smittet af på de tusinde søers land, hvor en økonomi i forbedring har motiveret Danske Bank til at støtte finske virksomheder.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Både myndigheder, fonde og banker spiller en rolle i at søge efter vækst i Finland, men det kræver, at virksomhederne finder gode investeringsmuligheder, siger Risto Tornivaara, chef for Danske Bank i Finland, til dagbladet Børsen.

De sidste fire år har været en mørk tid for finsk økonomi, der har været plaget af negativ eller ingen vækst i bruttonationalproduktet. Dog mener Danske Banks cheføkonom i Finaland Pasi Kuoppamäk, at tendensen vil vende i 2016. Konkurrencen på det finske marked bliver betegnet som "stabilt", og Danske Bank forventer hård konkurrence i den kommende tid. Derfor vil målet være nye løsninger og tilstedeværelse på alle platform.

Danske Bank gjorde sit indtog i Finland tilbage i 2006, da storbanken købte Sampo Bank til 30 mia. kr. Dengang mente analytikerne, at opkøbet trods den alt for høje pris, var et strategisk godt valg. Selvom Finland kæmper med den svageste udvikling i eurozonen, har banksektoren vist tegn på fornyet styrke, og analytikerne kan ni år senere muligvis få ret.