Danske Bank vil ikke udelukke ny fyringsrunde

250 medarbejdere er i dag afskediget i Danske Bank, og ifølge bankern kan spareplanen på én milliard kroner i 2014 betyde nye fyringer.

Foto: Christian Lindgren. Vi kommer ikke uden om, at vi også var nødt til at foretage afskedigelser, lyder der fra Danske Banks HR-chef.
Læs mere
Fold sammen

Danske Bank valgte tirsdag at afskedige 250 medarbejdere som følge af pressede indtægter og tab over de seneste år.

Den nye adm. direktør Thomas Borgen har udadtil signaleret et øget fokus på kunderne, og derfor er det primært de ikke kundevendte medarbejdere, der har stået for skud, oplyser HR-chef Helle Havgaard. 

»Besparelserne går på de her interne opgaver, markedsføring, konsulenter, rejser med videre. Vi har nedlagt stillinger, vi har undladt at genbesætte stillinger, og vi har lavet pensionsaftaler, men vi kommer ikke uden om, at vi også var nødt til at foretage afskedigelser,« siger hun.

Ved seneste regnskab annoncerede I en spareplan på en milliard kroner. Medfører den, at der er yderligere fyringer på vej?

»Vi har nået en stor del af vores besparelseskrav, men vi kommer hele tiden til at tilpasse vores omkostninger til vores indtægter, og vores indtægter er under pres i det her år. Det er en meget hård konkurrencesituation, og vi er nødt til til stadighed at tilpasse og reducere vores omkostninger, så vi er en konkurrencedygtig bank,« siger Helle Havgaard.

Og det betyder, at der er yderligere fyringer på vej?

»Det er det, der gør, at vi har nogle afskedigelser i dag, ja.«

Og yderligere fyringer på vej?

»Det kan jeg ikke sige noget om, men jeg kan sige, at vi løbende vil vurdere situationen og se, hvilke besparelser der er nødvendige, for at vi tilpasser og reducerer vores omkostninger til den indtægt, vi har, og den konkurrencesituation, der er.« 

Finansforbundet frygter, at yderligere 1.500-2.000 medarbejdere vil blive fyret i 2014 som følge af jeres spareplan. Rammer de rigtigt i deres vurdering?

»Jeg kender ikke deres kalkule. Jeg kan sige, at det er rigtigt, at vi vil gennemføre besparelser for en milliard kroner, og jeg ved, at vi kigger på en lang række faktorer, hvormed vi skal spare den milliard. Det vil være markedsføring, det vil være it, det vil være en væsentlig reduktion i konsulentbudgettet, interne opgaver, effektivisering af processer og administration. Jeg kan ikke udelukke, at det betyder afskedigelser af nogle medarbejdere, men det er, hvad jeg kan sige i dag.«

I har øget fokus på kunderne, og selv om fyringerne er rettet mod ikke kundevendte medarbejdere vil det vel altid i sidste ende ramme kunderne?

»Vi har virkelig fokuseret på, at de aktiviteter, vi sparer på, er dem, der i forvejen ikke er kundevendte. Og samtidig kigger vi på, hvordan vi kan effektivisere og forenkle hele banken til stadighed for at sikre, at vi er en konkurrencedygtig bank. Jeg mener ikke, at det kommer til at påvirke kunderne. Udkommet af det her skulle gerne være, at de kundevendte medarbejdere får mere tid til dialog med kunderne,« siger Helle Havgaard.