Danske Bank nedskriver på kunder i olieindustrien

Danske Bank foretager nedskrivninger på nogle af bankens engagementer med store kunder inden for olieindustrien.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Danske Bank foretager nedskrivninger på nogle af bankens engagementer med store kunder inden for olieindustrien.
Læs mere
Fold sammen

Det er kunder, der ligger inden bankens forretningsområde Corporates & Institutions, som rummer de største virksomhedskunder og institutionelle investorer.

I tredje kvartal havde Corporates & Institutions nedskrivninger på 468 mio. kr. mod en indtægt på 11 mio. kr. i samme periode sidste år, og for årets første tre kvartaler udgør nedskrivningerne i divisionen 789 mio. kr. mod stort set ingen nedskrivninger i de første ni måneder af 2015.

- Stigningen var hovedsagelig relateret til nedskrivninger på engagementer med underleverandører i oliebranchen. Prisen på olie nåede for nylig et niveau på omkring 50 dollar pr. tønde, hvilket har skabt en mere stabil situation for de olieselskaber, der borer på den norske kontinentalsokkel. Det forventes dog at vare nogen tid, før den fulde effekt af stabiliseringen kan mærkes hos underleverandørerne i branchen, skriver Danske Bank i regnskabet.