Danske Bank fordoblede indtjening på pensionskunder

Danske Bank har nu fået fuldt overskud fra sit pensionsselskab Danica, hvilket også omfatter foregående år.

Foto: MOGENS LADEGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Banks pensionsselskab Danica har fordoblet sit resultat til 2.477 mio. kr. i 2014 i forhold til det foregående år.

Det voldsomme spring skyldes det særlige system i pensionsselskaber, hvor selskabet kun i de år, hvor afkastet er stort nok til det, kan indkassere sin andel af overskuddet, det såkaldte risikotillæg.

I 2014 har Danica kunnet indkassere det fulde risikotillæg for alle kundegrupper og tilmed har selskabet kunnet indkassere 650 mio. kr. fra tidligere år, hvor der ikke var afkast nok til at indkassere det. I sådanne år med lavt investeringsafkast sættes pengene fiktivt ind på en såkaldt skyggekonto og udløses først, når afkastet er stort nok til det.

Danica betegner selv 2014 som et »godt afkastår.«

»Et pænt rentefald gav kursgevinster, og aktiekurserne udviklede sig ligeledes pænt især i første halvdel af 2014. Den overvejende positive udvikling har medvirket til, at kunder med markedsprodukterne Danica Balance og Danica Link fik et afkast på 9,4 procent i gennemsnit. Afkastet i det traditionelle pensionsprodukt endte på 14,0 procent før regulering af merhensættelser,« skriver koncernen.

Pensionsselskabets forretning med livsforsikring udløste et resultatet på 1,5 mia. kr. hvilket er på niveau med 2013.

De samlede indbetalinger udgjorde 26,8 mia. kr., hvilket også er på niveau med 2013, oplyser selskabet i en meddelelse. Men i Danmark er indbetalingerne vokset med 5 pct. i forhold til 2013 - blandt andet på grund af et stadig tættere samarbejde med Danske Bank.