Investorer bør nedjustere afkastforventningerne til 2015

Flere finansielle institutioner forudser, at investorernes afkast på aktier vil falde på globalt niveau det kommende år, og analytikere anbefaler en nedjustering af afkastforventningerne.

Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af hovedårsagerne til de lavere forventninger er, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har endt sine store støtteopkøb af obligationer.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

- Afkastet på aktier bliver måske lidt mindre i 2015. Der er mange usikkerheder, men vi venter et globalt aktieafkast på 6-8 pct. med store forskelle mellem regionerne, vurderer Anders Svennesen, der er investeringschef i Danica Pension, over for Jyllands-Posten.

Hidtil har investorer kunne nyde store afkast, efterhånden som finanskrisens effekt har aftaget. Dette ser dog ud til at ophøre i 2015, og Formuepleje samt Carnegie har lave forventninger til det globale afkast.

Kapitalforvalteren Formuepleje begrunder forventningerne om lavere afkast med Federal Reserves ophør af obligationsopkøb i efteråret 2014, hvilket vil påvirke helt ind 2015 grundet programmets store omfang. Centralbankens beslutning vurderes at ville føre til større usikkerhed og udsving på aktiemarkederne.