Dansk Supermarked henter topchef hos gigant

Efter 35 år i Dansk Supermarked træder direktør Erling Jensen til side - afløseren er højt placeret i verdens fjerdestørste dagligvarekoncern Tesco.

Per Bank er ny topchef hos Dansk Supermarked - han kommer fra Tesco og har tidligere været direktør for Coop Danmark og Coop Norden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nanna Kreutzmann

Man må sige, at Erling Jensen har udstået sin værnepligt hos Dansk Supermarked, men efter hele 35 år i koncernen har topchefen for Danmarks største detailselskab valgt at gå på pension 1. april.

Og afløseren som direktør for det Mærsk-kontrollerede Dansk Supermarked er ikke hvem som helst. Per Bank, 44 år, kommer fra en stilling i den absolutte verdenselite inden for supermarkeder: Han har indtil udgangen af marts titel af Commercial Director for Non-food, Telecoms og Online i Tesco UK samt medlem af Tescos Executive Board.

Nok endnu mere interessant set med danske briller er, at han før det var direktør for Dansk Supermarkeds største, danske konkurrent, nemlig Coop Danmark og Coop Norden. Dansk Supermarked er med butikker som Bilka, Føtex og Netto i konstant kamp med Coops butikskæder Brugsen, Kvickly, Irma og Fakta, som Per Bank altså stod i spidsen for for bare få år siden.

- Vi har fået den bedst tænkelige mand til jobbet. Per Bank har vist, at han kan skabe resultater og fremdrift i store og komplekse organisationer. Hans indgående kendskab til detailbranchen i ind- og udland er en stor styrke for Dansk Supermarked, siger A.P. Møller-Mærsks koncernfinansdirektør og medlem Dansk Supermarkeds bestyrelse Trond Westlie.

Per Bank siger om at sætte sig i førersædet for Danmarks største dagligvarekoncern:

- Jeg kommer fra en fantastisk stilling hos Tesco, men at blive koncernchef for Dansk Supermarked er en unik mulighed og et af de meget få job, der kunne få mig til at vende hjem igen.

Per Bank er oprindeligt uddannet produktionsingeniør i Odense og kom til Coop Danmark som logisitikdirektør i 2001. Tre år senere blev han direktør for hele den danske butik og fra 2006 chef for Coop Norden.

I 2009 blev Per Bank hentet til Tesco som direktør for forretningerne i Ungarn, inden han i april 2011 blev commercial director for Tesco i Storbritannien og medlem koncernens øverste ledelse.