Dansk modemilliardær vil bringe mad ud i Sverige

Modemilliardæren Anders Holch Poulsen er allerede storaktionær i en lang række onlinebutikker i herhjemme og i udlandet, og nu skyder han omkring 207 mio. svenske kr. i Sveriges svar på Nemlig.com, Mathem.se.

Bestseller-milliardæren, Anders Holch Povlsen, vil også bringe mad på de svenske middagsborde og investerer i Sveriges største onlinesupermarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto

Anders Holch Poulsen, der står bag modeimperiet Bestseller, er allerede storaktionær i blandt andet nogle af Europas største online modebutikker Zalando og Asos samt onlinesupermarkedet Nemlig.com. Men nu vil han også til at bringe mad ud til de svenske familier.

Bestseller-ejeren bliver nemlig en del af Sveriges største onlinesupermarked, Mathem.se, der beskæftiger omkring 700 medarbejdere.

Anders Holch Poulsen investerer således 207 mio. svenske kroner, der svarer til ca. 167 mio. kr., i onlinesupermarkedet. Med kapitalindsprøjtningen bliver Holch Poulsen den næststørste investor.

Den betydelige investering kommer til at styrke Mathems konkurrencedygtighed over for forventelig øget konkurrence på e-handelsområdet.

Mathems største investor er investeringsfirmaet Verdane, der sidder på 40 pct. af aktierne. Tredjestørst er grundlæggerne Karolin og Thomas Kull, mens den fjerdestørste er en anden modegigant, nemlig H&M.