Danmark fjerde billigste land på nyt champagne-indeks

Vin-app-firmaet Vivino har set på, hvor meget forbrugerne i en række lande må slippe for en flaske Veuve Clicquot Champagne Brut Carte Jaune og inddelt landene efter, hvor flasken er dyrest.

Foto: Bjarke Ørsted. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Det viser sig, at Danmark er et godt land at være champagne-entusiast i. Her i landet koster en flaske af de dyre dråber nemlig 45 dollar, svarende til 300 kr. Til sammenligning må brasilianere slippe 80 dollar, svarende til omkring 530 kr., for 750 milliliter Veuve Clicquot.

Italien er det land i indekset, hvor man skal vende mindst af vrangen ud på lommedrengen. Her koster en flaske af boblerne 36,67 dollar, svarende til cirka 244 kr.

I 1986 lancerede The Economist Big Mac-indekset, hvor priserne på en Big Mac sammenlignes fra land til land, og burgeren dermed afslører, hvad købekraften i de enkelte land er.

Nu lader Vivino altså proppen sprænge for Veuve Clicquot Index, der sammenligner prisen på Veuve Clicquot Champagne Brut Carte Jaune i 14 udvalgte lande.

- Det er en klassisk champagne, så den er tilgængelig vidt og bredt og vil formodentlig vedblive med at være det. Mærket er meget gammelt, testet over tid og respekteret - og det kommer næppe til at ændre sig foreløbigt, skriver Vivino på sin hjemmeside og tilføjer: Og slutteligt er denne champagne ikke en årgangsvin, hvilket betyder, at vi aldrig vil skulle bekymre os om uoverensstemmelser fra og år til år, og hvordan det kan påvirke prisen.

Vivino planlægger at opdatere indekset hvert år.