Cimber-aktien i turbulens før generalforsamling

Cimber Sterlings aktiekurs stiger og falder før flyselskabets skæbnesvangre generalforsamling.

I dag afgøres Cimber Sterlings fremtid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste måneder har været alt andet en rolige for Cimber Sterlings aktionærer. Den truende konkurs er afløst af et tilbud om at blive overtaget af en ukrainsk rigmand.

Kort før den skæbnesvangre generalforsamling, hvor Cimber Sterlings aktionærer skal tage stilling til oligarken Igor Kolomoyskijs tilbud om at indskyde 165 mio. kroner i selskabet til gengæld for 70 pct. af aktierne, svinger aktiekursen mellem minus 1,76 og plus knapt 10 pct.

Der har været exceptionelt godt gang i handlen med Cimber-aktien fra morgenstunden, og den lagde ellers godt fra start med en stigning på knap 10 pct. kort efter børsens åbning. Men stigningen blev hurtigt afløst af et fald til minus 1,32, før kursen igennem rettede næsen opad til en stigning på 7,49 pct. Det holdt dog kun få minutter, før aktien igen tog turen nedad.Aktierne handles kort før generalforsamlingens begyndelse til kurs 2,44. Det er 94 øre mere end den ukrainske rigmand betaler for de 110 mio. aktier, han skal have for at redde selskabet.

Såfremt aktionærerne takker ja til Kolomoyskijs tilbud, vil deres aktieværdi blive udhulet af de 110 mio. nye aktier, der udstedes til rigmanden. Alternativet er dog værre. Ifølge senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, er alternativet nemlig en konkurs til Cimber Sterling og dermed taber aktionærerne deres aktieværdier.

INFOshop: Få dit dit eget konkursregister