Chr. Hansens topchef træder tilbage: Vil forfølge ny karriere

Cees de Jong stopper som direktør for Chr. Hansen. Det fortæller selskabet i en meddelelse tirsdag morgen.

Cees de Jong stopper som direktør for Chr. Hansen. Det fortæller selskabet i en meddelelse tirsdag morgen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Det danske enzymselskab Chr. Hansen skal ud på jobmarkedet og finde sig en ny topchef. Manden i hjørnekontoret i de seneste snart fem år, Cess de Jong, har netop meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling.

»Cees de Jong har meddelt selskabet, at han, efter at have fungeret som administrerende direktør i næsten fem år, ønsker at forfølge en karriere som bestyrelsesmedlem uden for Chr. Hansen,« skriver ingrediensvirksomheden.

56-årige Cees de Jong, der har været i Chr. Hansen siden 2013, fortsætter dog i direktørposten, indtil en afløser er fundet, og lover at være fuldt engageret.

»Cees har gjort et fantastisk stykke arbejde for Chr. Hansen og aktionærer, medarbejdere og andre interessenter. Når Cees de Jong forlader Chr. Hansen, vil det være en langt stærkere virksomhed, end da han tiltrådte, og med spændende fremtidsperspektiver,« udtaler bestyrelsesformand Ole Andersen i meddelelsen.

Cees de Jong selv kalder det et stort privilegium at have stået i spidsen for Chr. Hansen siden 2013, og peger på, at virksomheden har et unikt kompetencegrundlag.

»Virksomheden og dens medarbejdere har skabt fremragende resultater og opfylder fortsat målene i Nature’s no. 1-strategien, der fokuserer på at gøre Chr. Hansen til en ægte global virksomhed inden for mikrobielle løsninger. Selv om jeg nu vælger at forfølge en anden karriere, vil jeg fortsat være fuldt engageret i min rolle som administrerende direktør for Chr. Hansen, indtil min afløser er på plads,« siger Cess de Jong.

I Cees de Jongs tid i Chr. Hansen er aktien mere end fordoblet fra kurs 223 i april 2013 til en lukkekurs på 575,50 kr. mandag.

Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, kalder Chr. Hansen en vaskeægte børssucces siden Cees de Jongs entré, og han vurderer, at Chr. Hansens strategi »Nature’s No 1. Strategi« synes at være opskriften på en langsigtet vækst.

Per Hansen forventer en mindre børsreaktion, men ser ikke umiddelbart nogle udfordringer på den lange bane.

»Vi kommer ikke til at se at investorerne 'springer ud af aktievinduet' i Chr. Hansen, på samme måde som det er sket i Lundbecks tilfælde efter en prominent annoncering af et CEO-skifte. Chr. Hansen var og er i økonomisk topform, og der er ikke noget som tyder på, at potentialet er forløst. Alligevel kan det næppe undgås, at aktien i dag kommer til at falde. Kombination af en ændring og noget nyt, en høj prisfastsættelse og meget imponerende resultater under Cees de Jong, får en kursmæssig indflydelse i dag, uanset hvor mange gode grunde der er til, at han søger nye udfordringer,« siger Per Hansen.