Carlsberg vil lokke nye forbrugere med ny Somersby cider

Med lanceringen af en ny tør cider har Carlsberg indstillet sigtet på det ældre publikum, der skal give større andel af det voksende cidermarked.

En relancering af Sommersby-cideren i en ny og mere tør version, håber Carlsberg på at tiltrække det især ældre forbrugersegment. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Den nye Somersby Orchard Selection, der er en relancering af den velkendte Somersby, vil gøre sin entré på det globale marked i begyndelsen af maj.

- Det er ikke noget, vi ønsker at afsløre alt for meget om endnu, men årsagen er, at vi ved, at cider er det nye store hit i udlandet, og jeg er sikker på, at det er et spørgsmål om tid, før der herhjemme skyder cider-barer op, ligesom vi så det med specialøl for fem år siden, siger Camilla Gregers Andersen, innovation manager for Somersby, til dagbladet Børsen.

Somersby har været en af de hurtigst voksende brands i Carlsbergs portefølje i en årrække, og er desuden vokset markant i forhold til andre store cidermærker.

Derfor vil det gamle danske bryggeri puste nyt liv i potentialet, der skal vende en ellers fald vækstrate.

Værst ser det ud i Storbritannien, hvor væksten er gået i bakgear. Ifølge tal fra analysebureauet Nielsen tabte Carlsberg 40 pct. i volumen på salgssteder som supermarkeder i de sidste tre måneder.

Camilla Gregers Andersen vurderer, at omkring 18 pct. af ciderkategorien er drevet af innovationer, hvor forbrugerne godt kan lige variation. Indtil videre har der ikke været tilstrækkelig med innovation til at skabe gradvis vækst i kategorien. Det skal den nye Somersby rette op på. Den nye drik tager højde for forbrugernes forandrede vaner og skal tiltrække nye kunder.