Posevin fra Brøndby sælger ud til nordmænd

Selskabet Globus Wine, der beriger danskere med vin i pose og på flasker, sælger nu ud til et norsk investeringsselskab.

Direktør i Globus Wine A/S Henning Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vinkometen fra Brøndby Globus Wine, der henter vin fra hele verden i store poser eller tankbiler og hælder druens saft på flasker eller bag in box, sælger ud. De fem partnere i vin-virksomheden har netop solgt en aktiemajoritet til det norske investeringsselskab Credo Partners. Det skriver Dagbladet Børsen.

»Vi har fem med om bord i ejerkredsen i dag, og det kan være svært at blive enige om tingene. Derfor besluttede vi, at vi ville have en ny partner ind, der bestemmer, så vi kan koncentrere os mere om driften,« siger direktør i Globus Wine, Henning Andersen til Dagbladet Børsen.

Hvad prisen har været for de 51 pct. af aktierne, vil Henning Andersen ikke afsløre. Men ifølge Børsens oplysninger værdisætter handlen vin-kometen til et trecifret millionbeløb. Nogle af pengene er gået til de fem partnere, og resten er blevet geninvesteret i selskabet.

Globus Wine sælger vin på flasker og bag in box til supermarkedkæderne Dagrofa, Coop og Dansk Supermarked. I dag nærmer Globus Wine sig en omsætning på 400 mio. kr., og i 2015 havde de et overskud på 15 mio. kr.

Globus Wine blev etableret i 2006 af de tre iværksættere Henning Andersen, Nicholas Hammeken og Uwe Petersen, siden er Lars Rasmussen og Steen Hansen kommet ind i ejerkredsen. Og efter den nye handel har de tilsammen 49 pct. af aktierne i selskabet.