Jesper Buch sælger sprutflop for én krone

Selvom Jesper Buch har skudt en halv million i nattelivsappen Drinkster, forærer han den nu væk for bare én krone. Serieiværksætteren langer ud efter stifterne i afskedssalut.

TALENT 100: Jesper Buch Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor der handles, der spildes, siger et gammelt ordsprog. Og for serieiværksætteren Jesper Buch er det nu blevet tid til at se netop dét i øjnene. Fire år efter at han gik ind som investor i firmaet og applikationen Drinkster, forærer han nu sin andel af ejerretten væk for én krone. Det skriver Børsen.

»1 krone er skidtet blevet solgt for, og så har jeg valgt at knalde et tab på den halve million, jeg skød ind for fem år siden,« siger Jesper Buch til Børsen, til trods for, at det var i december 2012 han officielt gik ind i Drinkster.

Appen, der kan bruges til at købe alkohol på diskoteker og barer med rabat, er aldrig blevet nogen stor succes, og hele forløbet omkring Drinkster har i 2016 været omgæret af en vis mængde mystik. I februar valgte Jesper Buch således at købe de tre stiftere ud af firmaet og indsætte den tidligere eksportchef i Just Eat, Ole Holdgaard, som direktør. Få måneder senere vendte stifter-trioen dog tilbage til toppen af Drinkster – og nu langer Jesper Buch så ud efter dem for ikke at arbejde hårdt nok.

»Jeg orker det ikke. Hvis folk ikke går all-in, hvis de ikke arbejder 80 timer om ugen, så kan jeg ikke være en del af det, for så kommer det ikke til at fungere. Så tager jeg hellere et tab,« forklarer Buch til Børsen, mens Mads Lund, der er én af de tre stiftere, ikke ønsker at udtale sig.

I stedet forærer Jesper Buch firmaet bort til Peter Marquardt og Henrik Harmsen, der mellem sig har mere end 30 års erfaring med at drive virksomheder i nattelivet. De to har tidligere ejet en lang række barer og diskoteker, men satser nu på app-universet.

Foruden Drinkster, som duoen overtager, står de også bag Vibez, der er en ny applikation til at møde mennesker i byen. Her er netop Jesper Buch såvel som Casper Blom involveret som partners. Appen havde premiere for knap to uger siden.