Carlsberg får en kæmpe lussing af rublen

Carlsberg taber 789 millioner kroner på valuta, primært nedturen i den russiske rubel, som dermed rammer bryggerigiganten hårdt, men holder formår at holde omsætningen højere end ventet i Østeuropa.

Carlsberg taber 789 millioner kroner på valuta, primært nedturen i den russiske rubel, som dermed rammer bryggerigiganten hårdt, men holder formår at holde omsætningen højere end ventet i Østeuropa. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nettoresultatet for 2014 er på 4,4 milliarder kroner, hvilket er rundt regnet 200 millioner kroner dårligere end forventet.

Koncernchef Jørgen Buhl fratræder og afløses af hollandske Cees 't Hart. Skiftedagen er den 15. juni.

lukker to russiske bryggerier

Omsætningen i Østeuropa falder mindre end ventet i fjerde kvartal på trods af uroen i Ukraine og de internationale sanktioner mod Rusland. Omsætningen på dette forretningsområde er på 2,7 milliarder kroner - 200 millioner bedre end ventet - i fjerde kvartal.

Til gengæld koster valutaudsving dyrt i regnskabet, primært på grund af faldet i rublen, som der afregnes i på det vigtige rusiske marked. Samlet set koster valutaudsving Carlsberg 789 millioner kroner i 2014.

Til gengæld sælger Carlsberg færre øl i sin største region Vesteuropa. Her er omsætningen på 8,6 milliarder kroner - 400 millioner bedre end ventet.

Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen at der udbetales et udbytte på ni kroner per aktie. Det er en krone mere end sidste år og 20 øre mere end markedet havde forventet.