Carlsberg henter Lars Rebien

Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen skal afløse tidligere Mærsk-boss Jess Søderberg i Carlsbergs bestyrelse.

Foto: Linda Kastrup

Der er udskiftninger på vej i bestyrelsen i Carlsberg. Og det er et stort navn, der nu kommer ind i verdens fjerdestørste bryggeri.

Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen skal ind i bestyrelsen i stedet for Jess Søderberg, der har været med i Carlsberg bestyrelse siden 2008, fra 2009 som næstformand.

Carlsbergs bestyrelse foreslår Rebien valgt ind i bestyrelsen på bryggeriets ordinære generalforsamling 26. marts 2015 som afløser for Jess Søderberg, som er fyldt 70 år.

»Jeg er meget glad for, at bestyrel­sen foreslår valg af Lars Rebien Sørensen som nyt bestyrelsesmedlem. Lars er en højt anset forretningsmand af stor ka­liber. Hans omfattende internationale erfaring inden for ledelse generelt og markedsføring og hans erfaring som eksternt bestyrelsesmedlem vil være af stor værdi for Carlsberg,« siger Carlsbergs bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher i en meddelelse.

Lars Rebien har været administrerende direk­tør i Novo Nordisk siden 2000. Lars Rebien er i forvejen medlem af bestyrelsen for Thermo Fisher Scientific Inc., USA, og Bertelsmann AG, Tyskland. Han har tidligere siddet med i bestyrelsen i Dong Energy.

Rebien kommer ind i Carlsberg i en vanskelig periode, hvor bryggeriet kæmper med at skabe vækst og det største enkeltmarked, Rusland, tynger gevaldigt.

»Jeg føler mig meget beæret over at være kandidat til Carlsbergs bestyrelse. Carlsberg-gruppen er en velrenommeret international forretning med en lang og stolt historie. Virksomheden har i de senere år været igennem en transformation for at nå dertil, hvor den er i dag. Jeg ser frem til
at kunne yde mit bidrag til at føre den igennem den næste vellykkede vækstfase,« siger Rebien.