Brøndby-fans kræver indflydelse

Brøndby Trust er navnet på en ny fond, der skal samle de små aktionærer i Brøndby. Målet er en indflydelse via en plads i bestyrelsen.

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen
Efter lang tids tilløb er stifteren Niels Christensen klar til at samle småaktionærerne på tribunerne på Brøndby Stadion. Målet er indflydelse i klubben, der i dag er totalt domineret af Brøndbyernes I.F. Fodbold Fond.

”På sigt er målet at få indflydelse via en plads i bestyrelsen. Men i første omgang handler det om at samle småaktionærerne. At blive et talerør for fans med Brøndby-aktier,” siger Niels Christensen.

Han anslår, at der i dag er cirka 20.000 småaktionærer med alt fra en enkelt til 50 Brøndby-aktier - og alle med et hjerte, der banker for klubben. Det er dem, der er målgruppen.

Det er tre år siden, at Niels Christensen første gang barslede med ideen, men først nu, er hjemmesiden for Brøndby Trust kommet op at køre. Dengang var udgangspunktet utilfredshed med kommunikationen fra Brøndbys ledelse, men nu handler det i højere grad om indflydelse.

”Det er selvfølgelig et vidt begreb i Brøndby, hvor aktierne er opdelt i A og B-aktier. Så længe aktieklasserne er, som de er i dag, er det svært at få indflydelse. Men med den seneste emission sidder Brøndbyernes I.F. Fodbold Fond ikke længere på al magten. Så der er potentiale for mere indflydelse,” siger Niels Christensen.

Han afviser, at han ville bruge sådan en indflydelse i den nuværende ledelseskrise i Brøndby, hvis han kunne.

”Vi vil kun blande os i emner, der berører os som Brøndby-fans,” siger Niels Christensen.

Brøndbyernes I.F. Fodbold Fond sidder i dag på godt 40 pct. af A-aktiern i den børsnoterede fodboldklub, der netop har fyret adm. direktør Hermann Haraldsson.