Britisk kapitalfond køber Profil Optik

En af landets førende optiker-kæder har fået nye ejere. Den britiske kapitalfond CVC, der børsnoterede Matas sidste år, køber optikerkæden Profil Optik

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Optikerkæden Profil Optik får nye ejere efter den britiske kapitalfond CVC overtager selskabet fra svenske Alipes.

Alipes, der er et investeringsselskab under Ikea Investment, købte Profil Optik i 2007. De sælger nu selskabet Synsam, der ejer Profil Optik.

"Synsam er vores ældste porteføljeselskab og vi er stolte og at have arbejdet sammen med butikkernes ejere og ledelsen med at udvikle den frivillige kæde til en ledende optikerkæde i Norden," skriver Alipes i en pressemeddelelse.CVC ejede indtil for nylig Matas, som blev børsnoteret sidste år med succes. Her udviklede den britiske kapitalfond en række selvstændige butikker til en strømlinet forretning.

"Med et stærkt brand. et bredt netværk af butikker og en et voksende online-salg, er Synsam nu klar til at tage næste skridt i udviklingen," udtaler CVC.Matas er siden børsnoteringen steget mere end 30 pct., og CVC har i dag solgt alle sine aktier i den danske detailkæde. Synsam har godt420 butikker i Norge, Sverige og Danmark. Selskabets 2600 ansatte omsatte i fjor for godt 2,5 mia. kr.